V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.357 klicev. Med 555 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 73 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru, ter 85 kaznivih dejanj.

V 67 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 5 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 1.33 so na avto cesti od počivališča Ravbarkomanda proti izvozu za Postojno, občina Postojna, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nudili pomoč ekipam NMP Cerknica in NMP Postojna pri oskrbi poškodovanih oseb in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Dve osebi sta se lažje in dve osebi težje poškodovale. Reševalci so jih prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 6.26 je na cesti Zdenska vas–Hočevje, občina Dobrepolje, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Zdenska vas, Videm in Ribnica so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, iz vozila rešili ujeti nepoškodovani osebi, odklopili akumulator na vozilu, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in vozilo postavili nazaj na vozišče.

Ob 8.54 je v naselju Cogetinci, občina Cerkvenjak, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili nazaj na kolesa in vozišče. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 20.26 je izven naselja Breg, občina Majšperk, osebno vozilo zapeljalo izven cestišča in se večkrat prevrnilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih oseb.

Ob 20.46 je v naselju Log, občina Kranjska Gora, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, s pomočjo vitla in avto dvigala vozilo izvlekli ter postavili na cesto. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 58 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 14 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 grožnji, 1 rop, ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bila obravnavana 101 oseba zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 83 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, 5 na območju PU Ljubljana in 2 na območju PU Nova Gorica. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (19), Rusije (17) in Bangladeša (11).

 

Spletno uredništvo