V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.488 klicev. Med 627 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 162 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

V 149 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa so umrle 3 osebe. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

3. 2. 2023 ob 5.15 se je na avtocesti A5 Lendava – Murska Sobota zgodila prometna nesreča, v kateri so umrle tri osebe. 32-letni voznik iz Romunije je vozil avtobus s priklopnikom po avtocesti v smeri Murske Sobote. Med izvozoma Gančani in Lipovci pa ni vozil po sredini prometnega pasu, ampak je zapeljal v desno čez bankino na varnostno kovinsko ograjo, kjer je trčil v prometno signalizacijo in se nato prevrnil na desni bok. Dve potnici in en potnik so na kraju nesreče umrli, trije potniki pa so bili huje telesno poškodovani in so bili z reševalnim vozilom odpeljani v Splošno bolnišnico Murska Sobota. Poškodovanih je bilo 11 ljudi, 7 so jih reševalci NMP oskrbeli na kraju nesreče, 4 pa odpeljali v bolnišnico Rakičan. Gasilci IGE Nafta Lendava in PGD Murska Sobota so s tehničnim posegom izvlekli 3 preminule izpod avtobusa, zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulator ter nudili pomoč drugim enotam.

Ob 6.07 sta v naselju Spodnja Hajdina, občina Hajdina, trčila avtobus in osebno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Ptuj. Poškodovana oseba je bila prepeljana v SB Ptuj.

Ob 13.22 sta na Dolinski cesti v Kopru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili reševalcem NMP pomoč pri oskrbi dveh poškodovanih oseb, ki sta bili odpeljani v SB Izola.

Ob 13.40 sta v Dolnji Stari vasi, občina Škocjan, v naletu trčila kombinirano in osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Škocjan so zavarovali kraj, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP ZD Novo mesto so dve poškodovani osebi prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 14.02 je v naselju Drtija, občina Moravče, osebno vozilo zbilo peško. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem NMP Domžale pri oskrbi in prenosu poškodovanke. Slednji so jo odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.01 so gasilci JZ GB Maribor posredovali na cesti v naselju Ješenca v občini Rače-Fram, kjer je osebno vozilo zapeljalo z lokalne ceste in trčilo v drog javne razsvetljave. Odklopili so akumulator na vozilu, za voznico pa so poskrbeli reševalci NMP.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Kranj in Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 49 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 3 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo.

3. 2. 2023 je bila v Ljubljani prijavljena tatvina osebnega avtomobila Audi A3 1.9 TDI, letnik 2004, črne barve, z registrsko številko BK385HW (F).

V zadnjih dveh mesecih je bilo v Ljubljani ukradeno tovorno vozilo znamke Fiat Ducato, bele barve, letnik 2011, registrskih številk LJ11-LND.

3. 2. 2023 je bil v Celju ukraden osebni avto znamke VW golf, serije VII, bele barve, letnik 2013, registrskih številk LJCI-831.

4. 2. 2023 okoli 4.58 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Opel astra, zelene barve, letnik 2001, registrskih oznak LJ 18-4RY.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 99 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 65 na območju PU Novo mesto, 34 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (20), Kube (20) in Maroka (14).

Spletno uredništvo