V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.516 klicev. Med 547 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 116 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

V 108 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani, 1 oseba je v prometni nesreči izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

28. 4. 2023 ob 15.20 se je na Pohorski ulici v Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 55-letni moški je vozil kolo znamke Rog turist po pločniku Pohorske ulice iz smeri pohorske vzpenjače v smeri Lackove ceste v Mariboru. Ko je pripeljal po klancu navzdol, je s kolesom pričel zavirati in pri tem izgubil oblast nad kolesom, s sprednjim kolesom trčil v kovinski stebriček ter padel po tleh. Kolesar med vožnjo ni uporabljal zaščitne kolesarske čelade. V prometni nesreči je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Ob 17.08 je na regionalni cesti Litija–Radohova v občini Šmartno v Litijo, neposredno pod gradom Bogenšperk, voznik z vozilom zapeljal s ceste v jarek. Gasilci PGD Litija in Kostrevnica so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom vozilo izvlekli na cesto. Poškodovanih ni bilo. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Ob 20.26 je v bližini naselja Lozice, občina Vipava, na gozdni cesti traktor zdrsnil po klančini in trčil v drevo. Gasilci PGD Podnanos in GRC Ajdovščina zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, osvetljevali kraj nesreče, preprečili iztekanje motornih tekočin iz traktorja in nudili pomoč pri prenosu reševalcem NMP. Voznik traktorja je na kraju nesreče umrl.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 48 tatvin, 20 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 108 oseb, 86 na območju PU Novo mesto in 22 na območju PU Koper. Med obravnavanimi je bilo največ državljanov Maroka (24), Afganistana (20) in Bangladeša (17).

 

Spletno uredništvo