V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.465 klicev. Med 584 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 33 kršitev javnega reda in miru ter 118 kaznivih dejanj.

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 10.48 sta na avtocesti Celje–Ljubljana, občina Braslovče, trčili kombinirani vozili. Gasilci PGE Celje so kraj zavarovali, odklopili akumulatorja in z vpojnimi sredstvi posuli vozišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 13.39 so v Rakeku, občina Cerknica, s tovornjaka padla vrata tovornega prostora na nasproti vozeče osebno vozilo. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka , odklopili akumulator in odstranili vozilo z cestišča. Poškodovano osebo v osebnem vozilu je oskrbela ekipa NMP Cerknica.

Ob 16.11 se je v naselju Dovje, občina Kranjska Gora, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, postavili vozilo nazaj na kolesa, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč delavcem avto vleke pri nakladanju vozila na tovornjak.

Ob 18.28 se je na regionalni cesti med naseljema Dobrovo in MMP Neblo, občina Brda, osebno vozilo med vožnjo prevrnilo na streho in obstalo izven vozišča. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče na vozilu odklopili baterijo, nudili pomoč lažje poškodovanima osebama do prihoda reševalcev in nudili pomoč policistom pri razsvetljavi kraja dogodka.

Ob 20.32 so na Ljubljanski cesti v Spodnjih Hočah, občina Hoče – Slivnica, trčila štiri osebna vozila. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nevtralizirali iztekle tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 23 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 51 tatvin, 21 vlomov, 20 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, po 5 povzročitev telesne poškodbe in ponarejanj denarja, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 ponarejanja listin, ter po 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo ter dejanje nasilja v družini.

V noči na 20. 3. 2023 je bil v Kamniku ukraden osebni avtomobil Fiat punto, črne barve, letnik 2010, registrskih oznak  KP ZS-432.

V noči na 20. 3. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Renault clio GT line, črne barve, letnik 2017, registrskih oznak LJ305-NC.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 79 oseb, 53 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper in 5 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (12), Afganistana (11) in Pakistana (11).

 

Spletno uredništvo