V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 994 klicev. Med 419 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 82 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 53 kaznivih dejanj.

 

V 78 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 2 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 5 voznikom zasegli motorno vozilo.

Ob 7.08 se je v Pamečah v občini Slovenj Gradec osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Slovenj Gradec zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP odpeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 07.59 je v ulici Ob Suhi na Ravnah na Koroškem vozilo zapeljalo s cestišča, se zaletelo v drevo in obstalo na travniku. Gasilca KGZ Ravne na Koroškem sta zavarovala kraj dogodka, odklopila akumulator ter pomagala policiji pri usmerjanju prometa.

Ob 15.35 je na cesti med naseljema Vrh pri Ljubnu in Mali Podljuben, občina Novo mesto, padla kolesarka in se poškodovala. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, poškodovano kolesarko s pomočjo nosil prenesli do reševalnega vozila in reševalcem pomagali pri njeni oskrbi. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovano oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 20.48 sta na hitri cesti med priključkoma Ajdovščina in Vipava, občina Ajdovščina, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali in osvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, očistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina in delavcem DARS-a. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 35 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 3 grožnje, 2 nasilji v družini, 1 povzročitev telesne poškodbe ter 1 rop.

Med 29. 3. 2023 in 1. 4. 2023 je bil v Ljubljani ukraden neregistriran avtodom Renault trafic, T1300D, svetlo rjave barve, letnik 1989.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 86 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 74 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (23), Rusije (21) in Alžirije (7).

Spletno uredništvo