Policija nas je danes pozno popoldne obvestila, da je eden od obeh zelo hudo poškodovanih v eksploziji v Kočevju, danes izgubil bitko za življenje.

V sporočilu, ki nam ga je posredoval policijski inšpektor Tomaževič, so zapisali:

“Danes smo bili obveščeni, da je za posledicami poškodb ob eksploziji in požaru na območju Kočevja, umrla ena izmed hudo poškodovanih oseb, ki se je zdravila v UBKC Ljubljana. Kriminalistična preiskava dogodka še ni končana in drugih novih informacij ne moremo posredovati. Enako še vedno poteka ugotavljanje identitete vseh umrlih.”

Do eksplozije in požara je prišlo pred enim tednom, v četrtek 12. maja,  v kemični tovarni Melamin. Že takrat smo poročali, da je do eksplozije prišlo ob 8.39 uri. V eksploziji je bilo po prvih zbranih podatkih poškodovanih več  ljudi. Aktivirani so bili bližnji izvajalci NMP Kočevje in Ribnica ter helikopter za nujno medicinsko pomoč- HeNMP. Aktivirani so bili gasilci iz celotne GZ Kočevje (15 PGD) in GEŠP Ribnica. Obveščene so bile pristojne službe. Aktiviran je bila tudi Ekološki laboratorij z mobilno enoto.

Pet oseb so do večera pogrešali. Zvečer so našli njihova trupla, identifikacija le teh pa še vedno poteka.

Dve osebi sta bili izjemno hudo opečeni in prepeljani v ljubljanski Klinični center, od kjer so sporočili, da so enega identificirali, drugega pa niso uspeli niti naslednji dan. Oba sta bila z hudimi opeklinami po večini telesa in v umetni komi. Žal je danes eden od njiju umrl.

 

Spletno uredništvo