V Ivančni Gorici bodo imeli novo tržnico

Konec decembra so v Ivančni Gorici sklenili pogodbo z izvajalcem za ureditev tržnega prostora v centru Ivančne Gorice. Gradbeno pogodbo za izgradnjo pokrite tržnice v Ivančni Gorici, v vrednosti 636.386,45 EUR z DDV, sta podpisala župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in direktor podjetja GIB gradnje d.o.o. Gašper Ploj.

Foto: Občina Ivančna Gorica

V Ivančni Gorici so imeli do zdaj tržnico ob tamkajšnjem kulturnem domu. Ker pa občina tam načrtuje gradnjo Kulturno upravnega centra Ivančna Gorica, prostor tovrstne dejavnosti več ne omogoča.

Nova tržnica bo stala na območju parkirnega prostora pri trgovini TUŠ in banki NLB. Na levi strani nameravajo ohraniti zeleni pas z vodnjakom, na desni bodo urejena parkirna mesta, osrednji del pa bo namenjen tržnici.

Tržni prostor bo velik 250 kvadratnih metrov. Del prostora bo stalno pokrit, del pa bo mogoče ob večjih sejemskih dogajanjih dodatno pokriti s premično streho. Pod delom, ki bo stalno pokrit, bodo stojnice za prodajo izdelkov, servisni objekt s prostori za shrambo stojnic, hladilniki in podobno, prostor za avtomate in sanitarije.

Z novo tržnico bodo pridobili tudi nov prostor za druženje. Načrtujejo izvedbo tematskih dni in druge vrste prireditev v središču Ivančne Gorice.

Na javnem razpisu izbrano podjetje mora tržnico zgraditi v petih mesecih, z deli pa naj bi začelo še v tem tednu.