Občina Ivančna Gorica v sodelovanju z Zvezo športnih organizacij Ivančna Gorica in Zavodom Prijetno domače, znotraj projekta RUN4EU organizira tek z mednarodno udeležbo, ki bo v četrtek, 29. avgusta 2019.

V Slovenijo bodo prišli gostje in tekači iz Italije, Madžarske in Romunije. Pri organizaciji teka in na teku samem bo sodeloval tudi uveljavljeni tekač in domačin Toni Vencelj, kateremu se bodo pridružili njegovi kolegi. Razpis je odprt za vse, ki želijo sodelovati.

RUN 4 EU je projekt za mobilnost športnikov, prostovoljcev, trenerjev, menedžerjev in osebja neprofitnih organizacij. Projekt združuje srečanja in delavnice za športne delavce in lokalne oblasti ter tek, ki zagotavlja vseevropski športni dogodek, ki spodbuja šport in telesno dejavnost v mestih in krajih, ki so na območjih Evrope. Tekaški dogodki, ki se bo odvil zaporedno v mesecu avgustu 2019, se začnejo v Mioveni v Romunija, nadaljujejo v mestu Bácsalmás na Madžarskem, potem v Ivančni Gorici v Sloveniji in končajo v Gazzo v Italiji. V vsakem izmed krajev bo organiziran tekaški dogodek za lokalno prebivalstvo, ki se mu bodo pridružili tudi udeleženci iz partnerskih mest projekta. Projekt RUN 4 EU se bo odvijala v skladu z načeli, navedenimi v smernicah EU o telesni dejavnosti za krepitev zdravja (Health Enhancing Physical Activity – HEPA). Vodijo ga športni klubi in lokalni organi štirih držav: Italije, Slovenije, Madžarske in Romunije.

Projekt RUN 4 EU bo združila prizadevanja partnerjev k ugodnemu vplivu na povečanje športnih dejavnosti in prostovoljstva v športnih klubih.

V projektu RUN4EU, kateri je bil odobren na evropskem programu Erasmus+ SPORT, mala športna partnerstva, sodeluje šest partnerjev, od katerih je vodilni partner Občina Gazzo iz Italije, natančneje iz province Padova, regija Veneto.

Glavni cilji projekta spodbujati športno vadbo v mestih, utrditi sodelovanje med športnimi klubi in lokalnimi oblastmi za izboljšanje športnih politik, povečati število prebivalcev, ki opravljajo telesno dejavnost in vključiti skupine prebivalcev, ki nimajo dostopa do športa.

Več si lahko preberete  na spletni strani občine.
Gašper Stopar

RAZPIS – Ivankin tek