V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.496 klicev. Med 577 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 128 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 110 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 7.07 je na AC smer proti Ljubljani pred izvozom Lopata tovorno vozilo zapeljalo s cestišča. Zaradi zastojev so v naletu trčila še tri osebna vozila, pri čemer je eno od teh zajel požar, ki pa ga je lastnik pogasil sam. Gasilci PGE Celje so zavarovali oba kraja nesreč, s tehničnim posegom rešili ujeto osebo iz vozila, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP Celje pri prenosu dveh poškodovanih oseb, ki so ju reševalci prepeljali v SB Celje.

Ob 13.01 sta v križišču Topniške ulice in Šmartinske ceste v Ljubljani trčila osebno vozilo in motocikel. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker motorist ni upošteval znaka rdeče luči in je odvzel prednost vozniku osebnega vozila, trčil vanj in padel. Motorno kolo je trčilo še v eno vozilo.

Ob 13.22 je na AC pri izvozu Domžale v smeri Maribora osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj, odklopili akumulator, iznesli poškodovano osebo iz vozila ter jo predali reševalcem NMP, ti pa so jo odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.02 se je na cesti relacije Tomišelj – Jezero, občina Brezovica, osebno vozilo prevrnilo na streho in nazaj na kolesa. Gasilci PGD Podpeč in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

23. 5. 2023 okoli 16.55 se je v Vogrskem, Občina Renče Vogrsko, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 23 letni voznik tovornega vozila je vozil po lokalni cesti v naselju Vogrsko, iz smeri Vogrskega proti Okroglici. Zaradi zoženja vozišča je zaustavil tovorno vozilo, ker mu je nasproti pripeljal osebni avtomobil je zapeljal vzvratno, da bi temu vozilu naredil prostor. Pri tem je trčil v 45 letno voznico motornega kolesa, ki je takrat obstala za tovornim vozilom in jo prevozil. Voznica motornega kolesa je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla.

Ob 20.23 se je v naselju Pševo, občina Kranj, osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili voznika iz osebnega vozila, odklopili akumulator, posuli razlite tekočine ter postavili vozilo na kolesa. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 44 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 6 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 15 vlomov, 6 nasilij v družini, 5 povzročitev telesne poškodbe, 5 groženj, 3 drzne tatvine, 3 ponarejanja denarja, 1 ponarejanje listin ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 112 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 78 na območju PU Novo mesto, 31 na območju PU Koper, 3 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (32), Maroka (16), Bangladeša (11).

 

Spletno uredništvo