Eksplozija v podjetju na Vrhniki, najmanj ena oseba izgubila življenje, dve osebi huje poškodovani. Po podatkih PGD gre za podjetje Hamex, ki se ukvarja s pirotehniko in ognjemeti.

 

Danes, okoli 11.30 je bila Policija obveščena o eksploziji v podjetju na območju Vrhnike. Policisti so kraj zavarovali, gasilci pa gasijo požar. Zaradi zagotavljanja nemotene izvedbe intervencije policija naproša, da se kraju požara ne približujete in upoštevate navodila policistov na kraju. Trenutno interventne službe na kraju izvajajo prve nujne ukrepe.

Trenutno je širša okolica kraja eksplozije zavarovana, gasilske enote pa sanirajo kraj. Po doslej znanih podatkih je ena oseba v eksploziji umrla, dve osebi pa sta huje poškodovani.

Eksplozija na Vrhniki, vir: PGD Dragomer – Lukovica

Eksplozijo so zaznale tudi seizmološke naprave in to je posnetek zapisa eksplozije.

Po neuradnih podatkih naj bi bila huje poškodovana lastnik podjetja in njegov sin, ki naj bi bila huje opečena. Njune opekline naj bi po prvih ocenah obsegale mar med 40 in 60 odstotki površine kože, prav tako pa pri enem sumijo tudi na poškodbe notranjih organov. Ena oseba je izgubila življenje.

Župan Vrhnike Daniel Cukjati je povedal, da je nesreča pod nadzorom, a da je na žalost prišlo do tistega najhujšega – ena oseba je umrla, dve pa sta poškodovani. “Izrečem lahko le sožalje svojcem umrle osebe, poškodovanim pa želim čim hitrejše okrevanje,” je dejal. Občanom občina sporoča, da je gibanje na prostem varno. Širše območje nesreče ostaja do nadaljnjega zaprto. Prosijo za upoštevajte navodil gasilcev in policije.

Spletno uredništvo