V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1044 klicev. Med 392 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 73 prometnih nesreč, 29 kršitev javnega reda in miru ter 47 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 66 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 7 z lahko telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Novo mesto. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 3 vozila na območju Policijskih uprav Koper in Kranj.

Ob 11.42 se je na avtocestnem odseku Grosuplje–Višnja Gora, pri izvozu Višnja Gora, občina Ivančna Gorica, voznik z osebnim vozilom zaletel v odbojno ograjo. Poškodovala se je sopotnica v vozilu. Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so s tehničnim posegom poškodovano sopotnico rešili iz vozila, jo predali reševalcem NMP Ljubljana in odklopili akumulator. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovanko o oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.03 je v Markovščini, občina Hrpelje – Kozina, v krožišču zdrsnila motoristka. Gasilci PGD Materija so požarno in naletno zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Sežana ter odklopili akumulator. Poškodovano motoristko so reševalci NMP Sežana prepeljali v SB Izola.

Ob 17.15 se je na dolenjski avtocesti pred izvozom Višnja Gora, smer Novo mesto, občina Ivančna Gorica, voznik z osebnim vozilom zaletel v odbojno ograjo in se poškodoval. Gasilci PGD Grosuplje so voznika predali v oskrbo ekipi NMP, posuli absorbent po razlitih motornih tekočinah in odklopili akumulator.

Ob 19.32 se je na hitri cesti med Tomačevim in razcepom Koseze v Ljubljani zgodila prometna nesreča z udeležbo enega osebnega vozila. Gasilci GB Ljubljana so do prihoda policije in delavcev DARS-a zavarovali kraj dogodka. Poškodovanih oseb ni bilo.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 14 intervencij na javnem kraju in 15 v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 4 osebam na območju Policijskih uprav Kranj, Nova Gorica in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 21 tatvin, 9 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, 2 nasilji v družini, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 124 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 118 na območju PU Novo mesto in 6 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (23), Nepala (21) in Maroka (18).

 

Spletno uredništvo