V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.666 klicev. Med 627 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

 

V 105 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa  pridržali 2 voznika.

Ob 5.54 sta v naselju Sajevec, občina Ribnica trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč reševalcem NMP. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 6.31 sta na Olševku, občina Šenčur, trčili osebni vozili. Eno vozilo se je prevrnilo na streho. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, očistili razlite motorne tekočine, prevrnjeno vozilo postavili nazaj na kolesa in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 7.52 je v križišču Kmetičeve in Mengeške ceste v Trzinu prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Pri trku se je ena oseba lažje poškodovala. Gasilci CZR Domžale in PGD Trzin so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP Domžale oskrbeli poškodovano osebo, odklopili akumulatorja in posuli iztekle motorne tekočine. V dogovoru s policijo so iz ceste umaknili poškodovani vozili.

Ob 8.20 je na avtocesti A1 v Šempetru v Savinjski dolini v občini Žalec prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč dvema poškodovanima udeležencema, odklopili akumulatorja ter sanirali cestišče. Reševalci NMP Žalec in Celje so poškodovani osebi oskrbeli ter prepeljali v SB Celje.

Ob 9.08 sta v naselju Šerovo v občini Šmarje pri Jelšah trčili osebni vozili. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatin in Šmarje pri Jelšah so zavarovali kraj dogodka, očistili vozišče, odklopili akumulator, prekinili napajanje vozilu na električni pogon in s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 10.58 se je v naselju Volčja Draga, občina Nova Gorica, motorno kolo trčilo v zadnji del tovornega vozila. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, s tehničinim posegom dvignili tovornjak in izpod njega potegnili motorno kolo. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 19.14 je na avtocestnem razcepu Gabrk, občina Divača, osebno vozilo zapeljalo na bankino in trčilo v odbojno ograjo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Sežana.

Ob 19.31 sta na Dupleški cesti v Dogošah, občina Maribor, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP.

Ob 22.23 sta v naselju Brezje ob Slomu, občina Šentjur, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in posuli razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 58 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu  nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 18 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 9 groženj, 7 povzročitev telesne poškodbe, 2 ponarejanji denarja, 2 nasilji v družini, 1 rop, 1 drzno tatvino, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 213 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 197 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Koper, 3 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (51), Maroka (38) in Bangladeš (32).

 

Spletno uredništvo