V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.356 klicev. Med 509 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

 

V 106 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je življenje izgubila vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 9.35 sta na regionalni cesti Ribnica–Kočevje, pri Dolenji vasi v občini Ribnica, čelno trčila osebno in tovorno vozilo. Po prvih znanih podatkih je voznica osebnega vozila pri prehitevanju trčila v nasproti vozeče tovorno vozilo. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrla. Gasilci PGD Ribnica so iz osebnega vozila izrezali preminulo voznico.

Ob 10.39 sta na cesti Cven–Babinci, občina Ljutomer, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Ljutomer in vlečni službi.

Ob 14.08 se je na regionalni cesti Ajdovščina–Log, občina Ajdovščina, pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina pri oskrbi poškodovanega kolesarja.

Ob 17.55 sta na cesti iz Kromberka proti Ajševici, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali nevarne tekočine, počistili cestišče in nudili pomoč policiji ter reševalcem NMP Nova Gorica. Ena oseba se je lažje poškodovala.

Ob 20.27 sta na križišču Šmartinske in Kajuhove ceste v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč pri oskrbi v nesreči poškodovane osebe reševalcem NMP.

Ob 21.38 je na cesti Soriška planina–Nemški Rovt, občina Bohinj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in zdrsnilo v globel. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in vozilo s tehničnim posegom dvignili nazaj na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 22.07 je na cesti Dornberk–Branik, občina Nova Gorica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo in ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 19 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 grožnji, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 ponarejanje listin ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

Med 14. uro 28. 2. 2023 in 17.30 uro 1. 3. 2023 je bil v Sveti Trojici v Slovenskih goricah ukraden osebni avtomobil Volkswagen polo, bele barve, letnik 2002, registrskih oznak GO 61-13C.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 31 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 31 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (8), Rusije (6), Maroka (5).

Spletno uredništvo