Danes je žal za posledicami eksplozije in požara v kemični tovarni Melamin umrl še ena žrtev te hude tragedije.

Policija je pred pol ure sporočila, da je danes za posledicami eksplozije in požara v tovarni Melamin v Kočevju umrla še ena žrtev te tragedije. Samostojna policijska inšpektorica Aleksandra Golec je ob tem zapisala:

Žal moramo sporočiti, da je danes v UKC Ljubljana zaradi hudih poškodb umrl še sedmi poškodovani v eksploziji z dne 12. 5. 2022, v podjetju v Kočevju.
Svojcem izrekamo sožalje.

Do eksplozije in požara je prišlo v četrtek 12. maja,  v kemični tovarni Melamin v Kočevju. Že takrat smo poročali, da je do eksplozije prišlo ob 8.39 uri. V eksploziji je bilo po prvih zbranih podatkih poškodovanih več  ljudi. Aktivirani so bili bližnji izvajalci NMP Kočevje in Ribnica ter helikopter za nujno medicinsko pomoč- HeNMP. Aktivirani so bili gasilci iz celotne GZ Kočevje (15 PGD) in GEŠP Ribnica. Obveščene so bile pristojne službe. Aktiviran je bila tudi Ekološki laboratorij z mobilno enoto.

Pet oseb so do večera pogrešali. Zvečer so po pričakovanjih našli njihova trupla.

Dve osebi sta bili izjemno hudo opečeni in prepeljani v ljubljanski Klinični center, od kjer so sporočili, da so enega identificirali, drugega pa niso uspeli niti naslednji dan. Oba sta bila z hudimi opeklinami po večini telesa in v umetni komi. Prvi je bitko za življenje izgubil 19. maja, danes pa je v Kliničnem centru v Ljubljani umrl še drugi hudo poškodovani delavec.

 

Spletno uredništvo