Umor za Bežigradom

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana obravnavamo kaznivo dejanja umora, ki se je zgodil včeraj (23. 8. 2019) nekaj po 19. uri na območju Bežigrada. Osumljencu je bila kmalu po dejanju odvzeta prostost in je v pridržanju.

Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je 47- letni moški, na pešpoti ob Savi s strelnim orožjem ustrelil 48- letnega moškega, in mu zadal takšne poškodbe, da je na kraju umrl. Umrli je bil v času dogodka skupaj z mladoletno osebo, ki pri tem ni bila poškodovana. Mladoletniku je bila nudena zdravniška (psihosocialna) pomoč. Po do sedaj zbranih obvestilih, je bil motiv za dejanje dalj časa trajajoč spor med sorodniki. Kriminalisti PU Ljubljana so opravili ogled kraja dejanja, ki ga je vodil dežurni preiskovalni sodnik iz OS Ljubljana, na kraju je bila tudi dežurna okrožna državna tožilka.

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana z zbiranjem obvestil še nadaljuje.

47-letni osumljenec, državljan Slovenije, bo v roku 48 ur priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. V preteklosti je bil že obravnavan za kazniva dejanja s področja prepovednih drog in premoženjske kriminalitete.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
policijski inšpektor
REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE