V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1472 klicev. Med 611 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 159 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 102 kaznivi dejanji.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 147 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 11 z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika tovornega vozila na območju Policijske uprave Novo mesto. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 3 vozila na območju Policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Murska Sobota.

Ob 16.00 sta na Jezerski cesti v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in odstranili vozili z vozišča. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 16.29 sta v naselju Črni Kal, občina Koper, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 17.06 je na avtocesti Koper–Izola, občina Izola, osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcev NMP.

Ob 17.05 sta v naselju Dole, občina Šentjur, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so protinaletno in požarno zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili eno osebo iz vozila, odklopili akumulatorje na vozilih in posuli razlite motorne tekočine. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi.

Ob 21.22 je v gozdu ob Obvozni cesti v Ljubljani osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri pregledu štirih oseb, ki so bile v vozilu, odklopili akumulator in nudili pomoč policistom. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 22.30 je v Starem trgu, občina Slovenj Gradec, voznik z osebnim vozilom trčil v brežino in se pri tem poškodoval. Gasilci PGD Slovenj Gradec so odklopili akumulator, pomagali reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenca in odstranili vozilo s ceste.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 25 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Maribor in Novo mesto. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Celje in Nova Gorica.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 51 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 8 ponarejanj denarja, 5 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in 2 grožnji.

4. 4. 2023 je bilo ugotovljeno, da je bilo 1. 4. 2023 v Ljubljani ukradeno motorno vozilo, Renault twingo z.e., bele barve, letnik 2022, reg. št. LJ 32-TAV. Baterija je bila polna še 39% in je bil možen doseg med 40 in 55 km.

V noči na 5. 4. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avto znamke Peugoet 3008, bele barve, letnik 2017, registrskih številk LJ07-LVP.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 108 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 95 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (27), Afganistana (18) in Maroka (15).

Spletno uredništvo