Včeraj, okoli 19. ure so policisti na avtocesti pri Vrhniki opazili osebno vozilo z nameščenimi nemškimi registrskimi tablicami, ki je vozilo z večjo hitrostjo v smeri Ljubljane.

 

Z merilnim sistemom Provida je bilo ugotovljeno, da je voznik na odseku, kjer je omejitev 80 km/h vozil s povprečno hitrostjo 128 km/h, zato so policisti voznika želeli zaustaviti s
predpisanimi znaki. Voznik tega ni upošteval, ter se s pospešeno hitrostjo odpeljal v smeri severne ljubljanske obvoznice, ter nato naprej po štajerski avtocesti v smeri Maribora. Pri tem je na določenih odsekih vozil s povprečno hitrostjo preko 200 km/h, vozil preko vseh prometnih pasov in tako preprečeval patruljam, da bi ga ustavile. Med tem je ogrožal varnost vse udeležencev na cesti in tudi trčil v voznico osebnega vozila, ki pa se v nesreči ni poškodovala. Prav tako je trčil v službeno vozilo policije in vožnjo nadaljeval.

Zaradi varnosti prometa je bil ustavljen promet pred predorom Podmilj na Trojanah, česar pa voznik ni upošteval, ter zapeljal v predor, kjer so policisti pred njim zmanjševali hitrost z namenom ustavitve vozila. Voznik je zato trčil v službeno vozilo policije, ter ga potiskal pred sabo. Po uspešni ustavitvi so policisti pristopili do vozila, nato pa je voznik namerno zapeljal v policiste in trčil v dva policista, nato pa z vzvratno vožnjo silovito trčil še v službeno vozilo. Po trčenju je vozilo nevozno obstalo v tunelu. V dogodku so bili trije policisti lažje poškodovani.

Ugotovljeno je bilo, da je 23 letni državljan Turčije v vozilu prevažal tudi 22 letnega državljana Turčije, oba pa sta pred tem poskušala na mejnem prehodu mejo prestopiti brez dokumentov. 22 letnik je bil nastanjen v Center za tujce, 23 letniku pa je bila odvzeta prostost in bo zaradi suma storitve kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, ter nevarne vožnje v cestnem prometu priveden k preiskovalnemu sodniku.