Tudi to je Anuška Delić

Vir: Facebook

Ustanoviteljica portala Oštro Anuška Delić je na družbenem omrežju Facebook v odgovor, kdo financira njeno stran, zapisala tole:

 

Vir: Twitter

“LOL, puši mi kiflu, trolčič”

Portal Oštro se opredeljuje kot “center za raziskovalno novinarstvo v jadranski regij, ki naj bi nastal iz zavedanja, da se kakovostno novinarstvo nezadržno krči”. V nadaljevanju lahko na njihovi strani preberemo:

“Oštro bo gojil preiskovalno in podatkovno novinarstvo, uveljavljal bo pravico vedeti kot eno od temeljnih človekovih pravic, širil bo novinarsko znanje in prispeval k vzgoji prihodnjih generacij novinarjev.”

Torej gre tudi v tem primeru za kakovostno novinarstvo? Gre res za novinarsko znanje? Za vzgojo prihodnjih generacij novinarjev?

Če je to vzgoja bodočih novinarjev, potem si novinar ne želim biti.

Med drugim lahko vidimo vabilo na javni uredniški sestanek, ki se bo odvijal na “dan mladosti”. S takimi zapisi ustanoviteljica samo pokaže, da je ostala ujeta v nekem drugem času, v neki drugi državi, ki je že dolgo več ni.

Vir: Facebook

V oči pa glede na vse, kar smo lahko prebrali zgoraj, zbode še en stavek, ki govori o enem pogoju udeležbe in sicer o spoštovanju kulture dialoga.

Ob tem bi lahko le vprašali, kaj pa vaše spoštovanje ga. Delić?