V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1310 klicev. Med 545 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

V 122 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je umrla ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

13. 2. 2023 ob 15.40 smo bili policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Dokležovje. Voznik osebnega avtomobila, ki je bil v vozilu sam, je trčil v drog električne napeljave, kjer je vozilo obstalo na boku. Zdravnik je na kraju potrdil smrt 66-letnega voznika in odredil sanitarno obdukcijo. Vse okoliščine prometne nesreče policisti še ugotavljajo.

Ob 16.21 sta na avtocesti Vrhnika–Ljubljana pred razcepom Kozarje, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in na enem od vozil odklopili akumulator. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

Ob 18.46 je v Žabnici, občina Kranj, osebno vozilo obstalo na železniških tirih. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, s tehničnim posegom vozilo izvlekli iz tirov ter nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 20.11 so na avtocesti Kranj–Ljubljana v občini Vodice trčila tri osebna vozila. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, očistili vozišče razlitih motornih tekočin in osvetljevali kraj dogodka. V nesreči so bile poškodovane tri osebe. Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Ob 20.24 sta na Zaloški cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so odklopili akumulatorja ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, pet nasilij v družini, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve povzročitvi telesnih poškodb in drzni tatvini ter en rop, ponarejanje denarja in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 60 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 50 na območju PU Novo mesto in 10 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (15), Rusije (12) in Afganistana (10).

Spletno uredništvo