V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.533 klicev. Med 598 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 156 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

 

V 131 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 21 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli motorno vozilo.

Ob 1.23 je v naselju Grajena, občina Ptuj, osebno vozilo zapeljalo v jarek. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka in iz vozila s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika.

Ob 8.12 so na avtocesti med uvozom Senožeče in Golim vrhom, občina Divača, trčila tri osebna in tovorno vozilo. Gasilci PGD Senožeče in ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nevtralizirali iztekle tekočine. Lažje poškodovano osebo so reševalci NMP Sežana prepeljali v Izolsko bolnišnico.

Ob 9.54 sta trčili osebni vozili na Partizanski ulici v Slovenski Bistrici. Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica, zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz enega izmed vozil rešili osebo, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter počistili cestišče. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so na kraju pregledali poškodovane osebe.

Ob 10.05 se je v naselju Gabrovnica v občini Kamnik zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 76-letni voznik traktorja je med vožnjo po klancu navzdol nenadoma izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal v levo iz vozišča v globel, kjer je nato trčil v skalnato strugo potoka. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Ob 13.18 sta na regionalni cesti Mala Pirešica–Arja vas v občini Žalec trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Arja vas so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP odpeljali v SB Celje.

Ob 14.36 sta v Paki pri Velenju, občina Velenje, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Velenje, PGD Velenje in Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Velenje so poškodovano osebo prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 15.31 sta na Primorski avtocesti med Vrhniko in Ljubljano v smeri Ljubljane v naletu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stara Vrhnika in GB Ljubljana so odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, prenesli poškodovano osebo iz vozila do reševalnega vozila ter umaknili vozili na odstavni pas.

Ob 15.42 se je na avtocesti Celje–Maribor, za odcepom za Dramlje, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 16.07 so v Ljubljanski ulici v Mariboru verižno trčila štiri osebna vozila. Gasilci so zavarovali kraj nesreče in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v UKC Maribor.

Ob 17.07 sta na Mariborski cesti v Celju, na uvozu na avtocesto, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, preprečili iztekanje olja iz motorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in do prihoda reševalcev NMP Celje nudili prvo pomoč ponesrečenima osebama, ki so ju reševalci oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 19.59 sta na hitri cesti Selo–Ajdovščina, občina Ajdovščina, trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč vlečni službi.

Ob 20.35 sta na severni ljubljanski obvoznici, za priključkom Nove Jarše smer Tomačevo, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili prvo pomoč lažje poškodovanemu udeležencu prometne nesreče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, 7 nasilij v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja, 2 grožnji ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 166 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 144 na območju PU Novo mesto in 22 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (39), Kube (36) in Rusija (19).

Spletno uredništvo