V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 2.018 klicev. Med 796 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 154 prometnih nesreč, 128 kršitev javnega reda in miru ter 102 kaznivi dejanji.

 

V 119 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 30 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 4 voznike na območju PU Ljubljana, PU Koper in PU Nova Gorica.

Ob 3.58 se je v Šmarju pri Jelšah osebno vozilo zaletelo v rezervoar tovornega vozila. Pri tem se je ena oseba poškodovala, iz rezervoarja pa je iztekalo gorivo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška in Šmarje pri Jelšah so naftni madež v dolžini 200 m sanirali in prečrpali preostalo nafto iz poškodovanega rezervoarja.

Ob 8.34 se je v naselju Pišece, občina Brežice, občan prevrnil s traktorjem. Gasilci PGE Krško in PGD Pišece so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč ekipi NMP Brežice pri oskrbi poškodovanega, odklopili akumulator na traktorju in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Zaradi hudih poškodb je traktorist umrl na kraju dogodka.

Ob 10.22 se je na regionalni cesti Hrastnik–Marno, občina Hrastnik, osebno vozilo zaletelo v zadnji del tovornega vozila. Gasilci PGD Trbovlje-mesto so zavarovali kraj dogodka, ekipa NMP ZD Hrastnik je oskrbela dve poškodovani osebi in ju prepeljala v bolnišnico.

Ob 11.56 je z regionalne ceste Zagorje–Podkum v naselju Jazbine, občina Zagorje ob Savi, zdrsnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Trbovlje mesto in Zagorje mesto so vozilo najprej stabilizirali, zavarovali kraj in pomagali reševalcem NMP ZD Zagorje pri iznosu in prenosu ponesrečenega voznika v reševalno vozilo.

Ob 12.18 sta na Krakovski cesti v Domžalah trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem Poleg reševalcev in policije so posredovali tudi gasilci CZR Domžale. Zavarovali so kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem. Poškodovana je bila ena oseba.

Ob 12.45 sta v Steskah, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in z tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo ter do prihoda ekipe NMP Nova Gorica nudili pomoč dvema poškodovanima oseba. Osebi so odpeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 12.54 je na AC Ljubljana–Novo mesto med izvozoma Grosuplje in Višnja Gora prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Poškodovali sta se dve osebi. Gasilci PGE Ljubljana in PGD Grosuplje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 14.50 sta v Kraljevi ulici v Kopru trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in posuli cestišče z vpojnim sredstvom. Reševalcem NMP so nudili pomoč pri oskrbi poškodovane osebe, ki so jo prepeljali na zdravljenje v SB Izola.

Ob 15.34 so v naselju Štorje, občina Sežana, v križišču trčila tri osebna vozila, pri čemer je bila ena oseba telesno poškodovana. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, na dveh vozilih odklopili akumulatorje in nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi ponesrečenca.

Ob 15.48 je v naselju Slovenska vas, občina Šentrupert, osebno vozilo zapeljalo iz ceste in obstalo na železniških tirih. Gasilci PGD Trebnje in Šentrupert so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom umaknili vozilo s tirov in posipali razlite motorne tekočine. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 16.23 sta pri naselju Zloganje, občina Škocjan, trčila traktor in osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Škocjan so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator in reševalcem pomagali pri oskrbi poškodovane osebe. Reševalci so osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 17.06 sta na Mariborski cesti v Dravogradu trčili osebni vozili. Pri tem sta se poškodovali dve osebi. Poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in cestišče posuli z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Poškodovani osebi je ekipa ZRCK Ravne na Koroškem prepeljala v nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 18.06 je na Starem trgu v Velenju voznica z osebnim vozilom zapeljala na ločilni otok in nasedla. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj, vozilo odstranili z otoka in sanirali cesto. Poškodovanih oseb ni bilo, obveščene so bile pristojne službe.

Ob 19.28 se je na cesti Zavratec–Škocjan v bližini naselja Brezovo, občina Sevnica, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in postavili vozilo nazaj na kolesa. V nesreči poškodovano osebo so reševalci NMP Sevnica oskrbeli na kraju in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UC Novo mesto.

Ob 21.39 sta na avtocesti pred izvozom za Kranj vzhod v občini Šenčur trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, osvetljevali nudili prvo pomoč trem ponesrečenim osebam do prihoda reševalcev NMP, policiji nudili pomoč pri osvetljevanju kraja dogodka in po vozišču razlite tekočine posuli z absorbentom.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 88 intervencij na javnem kraju, 40 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, na območju PU Maribor, PU Kranj, PU Ljubljana in PU Novo mesto, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Celje, PU Maribor in PU Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 46 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 6 povzročitev telesne poškodbe, 5 nasilij v družini, 5 groženj, 4 ponarejanja denarja, 2 ropa, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje listin ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 195 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 168 na območju PU Novo mesto, 25 na območju PU Koper in 2 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (35), Maroka (30), Afganistana (27).

Spletno uredništvo