V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.195 klicev. Med 497 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 101 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

 

V 82 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 7.14 se je na izvozu z avtoceste Celje–vzhod v Leskovcu, občina Celje, vlačilec s prikolico in tovorom prevrnil na bok. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, prečrpali iz rezervoarjev gorivo in z vpojnim sredstvom nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 7.34 sta na Dunajski cesti v Prevojah pri Šentvidu, občina Lukovica, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale in PGD Blagovica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi.

Ob 9.37 je v naselju Podkraj pri Velenju, občina Velenje, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilci PGE in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in vozilo postavili na kolesa. Reševalci NMP Velenje so poškodovani osebi prepeljali v SB Celje.

Ob 9.43 je v bližini Grbinske ceste v Litiji osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Litija so nudili pomoč poškodovani voznici do prihoda reševalcev NMP Litija, vozilo povlekli nazaj na vozišče, odklopili akumulator in nudili pomoč vlečni službi pri nalaganju vozila.

Ob 11.04 je na Cesti 18.aprila v Vipavi prikolica odpetega osebnega vozila trčila v drugo osebno vozilo. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policiji. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 12.16 sta na ljubljanski obveznici med izvozoma Podutik in Brdo v naletu trčili osebni vozili. Poškodovanih ni bilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in počistili cestišče.

Ob 15.07 je na avtocesti Kozina–Kastelec, občina Kozina, tovorno vozilo trčilo v sredinsko odbojno ograjo, jo prebilo in predrlo rezervoar in oljno korito vozila. Gasilci ZGRS Sežana, PGD Materija in JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali in prečrpali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč DARSU in vlečni službi pri umiku tovornega vozila s cestišča. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 3 drzne tatvine, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje listin, 1 ugrabitev, 1 ponarejanje denarja ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 127 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 83 na območju PU Novo mesto, 43 na območju PU Koper, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (43), Maroka (14), Kube (12).

Spletno uredništvo