Mojca Pašek Šetinc je kot predsednica parlamentarne komisije od Nova24TV zahtevala poslovno dokumentacijo podjetja, ki je v zasebni in ne javni lasti. Že pred tem pa je od banke zahtevala izpis prometa na računih zasebnega podjetja. S to svojo potezo krši zakonodajo in ustavo.

 

Na njeno zahtevo se je odzval tudi izvršni direktor podjetja Biris Tomašič in ga v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Kot vemo, je bila na predlog koalicije ustanovljena Parlamentarna komisija, katere predsednica je Mojca Pašek Šetinc in naj bi preiskovala sume nezakonitega financiranja kampanje strank za letošnje parlamentarne volitve. Med drugim naj bi preiskovala sum o nezakonitem financiranju kampanje strank za letošnje parlamentarne volitve preko delovanja izdajateljev medijev v (delni) lasti oziroma z vplivom političnih strank, članov organov strank in izdajateljev medijev v lasti subjektov iz tujine.

Ob tem pa naj spomnimo, da je pred tednom dni komisija člane komisije Žana Mahniča in Janeza Magyarja  imenovala za priči in ju tako razrešila kot člana komisije. Že od same ustanovitve komisije se dogajajo nadvse čudne stvari. Njena predsednica je poslala celo dopis vsem občinam v katerem je zagrozila, da bi prišla do želenih podatkov

Spoštovana gospa Mojca Šetinc Pašek

NTV24.si d.d. je zasebno podjetje, ki deluje skladno s veljavno zakonodajo. Vaša preiskovalna komisija se ukvarja s preiskovanjem politične odgovornosti. Zato niti podjetje niti vodilni v družbi ne moremo in ne smemo biti preiskovanci, kar pomeni, da iz tega naslova niste upravičeni do zahtevanih podatkov. Sicer pa je vaša zahteva klasičen “fišing”, ki ji ne smem ugoditi. Zahtevate lahko zgolj podatke, ki se nanašajo neposredno na vašo preiskavo oziroma preiskovanca. Vseh podatkov kar povprek pa ne smete pridobiti.

Zato predlagam, da o vaši zahtevi presodi sodišče.

Ob tem izkoriščam priložnost in vas opozarjam, da z vašimi zahtevami bankam, da vam posredujejo vse finančne transakcije našega podjetja, kršite zakonodajo in so vse vaše zahteve neupravičene in nezakonite.

Prav tako vas opozarjam, da je vaše početje zloraba preiskovalne komisije in da z njim kršite 39. in 74. člen ustave Republike Slovenije, ki zagotavljata svobodo izražanja in informiranje ter svobodno gospodarsko pobudo. Predvsem je nedopustno, da kot poslanka vladajoče stranke poskušate utišate edine medije, ki so kritični do trenutne oblasti. Vaše početje ni zgolj neprimerno in poniglavo, ampak nezakonito in protiustavno.

Za zaščito naših interesov bomo sprožili ustrezne sodne postopke in o vaših zlorabah obvestili mednarodne inštitucije.

Boris Tomašič,
izvršni direktor NTV24.si d.d.

 

Spletno uredništvo