Kamnik, 29. septembra – Da je Kamnik najbolj odbojkarsko mesto v Sloveniji, se je potrdilo tudi danes, saj se je na Glavnem trgu v organizaciji OK Kamnik, Občine Kamnik in Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik zbralo kakšnih tisoč navdušencev, ki so si ogledali finalni obračun med Slovenijo in Srbijo v finalu evropskega prvenstva. Žal tisoč grl ni bilo dovolj, da bi slovenski odbojkarji v Parizu prišli do zlata.

Za slovenske fante so navijale tudi odbojkarice Calcit Volleyja, ki so tik pred finalno tekmo osvojile turnir za pokal Kamnika, ob njih pa so bili v središču Kamnika seveda tudi njihovi moški odbojkarski kolegi.

Zbrane navijače je uvodoma pozdravil Matej Slapar, župan občine Kamnik, ob Oziju, uradni maskoti slovenske izbrane vrste, pa sta program povezovala Franci Kramar Cico in Tomaž Okorn. Za lačne je poskrbel Anton Meso Kamnik, no, pa tudi tisti žejni so prišli na svoj račun. Središče Kamnika je živelo, glasno prepevalo slovensko himno in poskakovalo na navijaške napeve.

Čeprav se na koncu ni izšlo vse po slovenskih notah, ni bilo razloga za slabo voljo. Velik prispevek k slovenski že drugi srebrni kolajni na evropskih prvenstvih je dal tudi kamniški odbojkarski klub. Še v lanski sezoni je dres Calcit Volleyja nosil Sašo Štalekar, v preteklosti so v njem igrali tudi brata Tonček in Žiga Štern ter Matic Videčnik, prav tako ne smemo pozabiti na podajalca Gregorja Ropreta, ki je moral pred finalno tekmo s Poljsko na operacijo slepiča.

 

Podobnega obiska kot danes na Glavnem trgu si v kamniškem odbojkarskem klubu želijo tudi na domačih tekmah. Pomoč s tribun bo za odbojkarje in odbojkarice Calcit Volleyja še kako dobrodošla.

Sezona 2019/20 bo vrata odprla že čez šest dni, ko se bosta na udarnem derbiju v Tivoliju pomerila Calcit Volley in ACH Volley, medtem ko bodo ženske teden dni kasneje na domačem parketu prav tako ognjeno začele sezono z obračunom z Nova KBM Branikom.

Samo Trtnik
Odnosi z javnostmi
Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
gsm: +386 40 433 628

Foto: Klemen Brumec