Občina Ivančna Gorica aktivno nadaljuje dela težko pričakovane izgradnje krožišča na zahodni obvoznici v Ivančni Gorici. Gre za gradnjo trenutno največjega sodobnega in enega izmed najpomembnejših infrastrukturnih projektov zadnjih let v občini. Dela sta si minuli petek ogledala tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole.

Občani in uporabniki ceste med Malim Hudem in Ivančno Gorico ste lahko v zadnjih mesecih, ko je izvajalec del začel s polaganjem robnih elementov, že videli prve obrise končnega stanja krožišča. Prav v teh dneh pa se na lokaciji izvajajo asfalterska dela, ki bodo ob ugodnih vremenskih razmerah izvedena do konca meseca julija. Za tem sledijo še ostala zaključna dela, od vertikalne in horizontalne signalizacije do humusiranja brežin in zelenic ter razna manjša dela.

Prav tako so v zaključni fazi dela pri nogometnem igrišču oziroma pri neposrednem uvozu na krožišče, kjer je zgrajen nov most čez stiški potok. Še pred tem je bil narejen tudi protipoplavni nasip.

V sklopu projekta bosta bližnji podjetji Akrapovič in Cementni izdelki Rojec, po dokončanju gradnje, pridobila nova dostopa do sedeža podjetja.

Naložbo v krožišče skupaj izvajata Občina Ivančna Gorica in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo.

Vrednost del znaša 1.077.299,68 evrov, od tega bo občina izgradnjo sofinancirala v vrednosti 433.374,40 evra.

Občina pri projektu sofinancira predvsem kolesarsko in sprehajalno pot, pločnike za pešce ter javno razsvetljavo.

Več si lahko preberete  na spletni strani občine.

Zapisal in fotografiral
Gašper Stopar