V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.481 klicev. Med 558 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 112 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

 

V 100 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 6.27 je na avtocesti Kozina – Divača, občina Hrpelje – Kozina, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka in ugotovili, da vozilo ne gori ampak da se iz vozila kadi, zaradi okvare motorje. Gasilci so s termovizijsko kamero pregledali vozilo, nevtralizirali izlite motorne tekočine ter nudili pomoč avtovleki in policiji.

Ob 9.43 se je na Goriški cesti v Cerknem ob trku s tovornim vozilom poškodovala voznica osebnega avtomobila. Gasilci PGD Idrija in Cerkno so zavarovali mesto nesreče, s tehničnim posegom iz poškodovanega vozila rešili poškodovano voznico, nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulator, posuli in počistili na cestišču razlite motorne tekočine ter umaknili poškodovano vozilo s cestišča. Reševalci NMP ZD Idrija so poškodovano voznico oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Ob 10.44 se je na Kidričevi ulici v Novi Gorici, pri padcu s kolesom poškodovala starejša oseba. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica so na kraju nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica.

Ob 12.20 sta na cesti Litija–Zagorje, občina Litija, trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi dveh poškodovancev.

Ob 16.36 se je na regionalni cesti med Trento in Bovcem, pri naselju Kal-Koritnica v občini Bovec, ob trku z osebnim avtomobilom poškodoval kolesar. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet, izvedli tehnični poseg na vozilu, sanirali cestišče, nudili pomoč dvema poškodovanima osebama do prihoda reševalcev, nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin in policiji ter zavarovali kraj pristanka helikopterja. Lažje poškodovano osebo so reševalci oskrbeli na kraju, težje poškodovanega kolesarja pa je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP odpeljal v ljubljanski UKC.

Ob 21.19 je v naselju Krtina, občina Domžale, voznik s skuterjem trčil v srno in se pri padcu poškodoval. Gasilci CZR Domžale so nudili razsvetljavo Policiji, očistili cestišče in nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP, ti pa so ga odpeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 9 groženj, po 4 kazniva dejanja drzna tatvina in nasilje v družini, po 2 kaznivi dejanji povzročitev telesnih poškodb in ponarejanje denarja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V noči na 24. 5. 2023 je bilo v Mariboru ukradeno tovorno vozilo znamke Fiat doblo cargo, bele barve, letnik 2018, registrskih številk MB AB313. Vozilo je polepljeno z nalepkami M.R. – COMMERCE d.o.o. .

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 139 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 124 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper ter po 1 na območju PU Celje in PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (33), Bangladeša (28) in Ruske federacije (26).