ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2017/2018

Novo  šolsko  leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok.  Zagotavljanje  varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi  ena ključnih nalog  policije.  V  skladu  z usmeritvami na področju zagotavljanja  varnosti cestnega  prometa  bomo  policisti  tudi  letos ob začetku  šolskega leta izvajali ustaljene dejavnosti, s stalno navzočnostjo ob  šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.

Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter namenjate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj lahko  le skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

KRONIKA PP DOMŽALE ZA OBDOBJE OD 21. 8. 2017 DO 27. 8. 2017

21. 8. 2017

TATVINA PSA V DOBU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini psa v Dobu. Ugotovljeno je bilo,  da  je neznani storilec izpod nadstreška ograjenega vrta odtujil psa, pasme bernski planšar. Z dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 200  EUR.  Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo zbiranjem obvestil.

22. 8. 2017

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V PŠATI
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o prometni nesreči s telesnimi
poškodbami  v  Pšati.  Ugotovljeno  je  bilo, da je voznik koles z motorjem
zaradi neprilagojene hitrosti padel in se pri tem poškodoval. Voznik je bil
s  kraja  z  reševalnim  vozilom  ZD Domžale odpeljan na UB KC v Ljubljano.
Vozniku  bodo  policisti naknadno zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega
prometa izdali plačilni nalog.

VLOM V GARAŽO IN TATVINA KOLES V ŠKRJANČEVEM
Policisti  PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo in tatvini koles v
Škrjančevem.  Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec s pomočjo orodja
in telesne sile izpulil držalo ključavnice na lesenih vratih garaže, ter iz
nje  odtujil moško gorsko kolo Scott, črne barve, žensko gorsko kolo Scott,
Contessa  scale  720, oranžne barve, moško gorsko kolo Scott, Scale 770 MTB
medium, belo rumene barve, otroško kolo Scott, Agressor 3.0, rdeče barve in
moško gorsko kolo Scott, Scale 760, modro črne barve. Z dejanjem je neznani
storilec  lastnike  oškodoval  za  približno  2.800  EUR.

Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo zbiranjem obvestil.

TATVINA PRIKOLICE V BIŠČAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  tatvini prikolice v Biščah. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je neznani storilec z dvorišča v Biščah odtujil oz. ukradel starejšo prikolico  iz aluminija, dimenzij 250 x 140 cm, z nameščeno reg. tablico. Z dejanjem  je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1.000 EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 8. 2017

VLOM V GOSTINSKI LOKAL V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v  gostinski lokal v Domžalah. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani storilec s kamnom razbil steklo  na vhodnih vratih gostinskega lokala in nato prišel v notranjost, od  koder  je  nato  izvršil  tatvino  dveh  natakarskih  denarnic z menjalnino  v  znesku 50 EUR, izkupiček športnih stav v znesku 400 EUR, več vrst različnih cigaret in več steklenic znamke Whisky.

Z dejanjem je neznani storilec  lastnika  oškodoval  za  približno  1.500  EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V HOMCU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o prometni nesreči s telesnimi poškodbami  v Homcu.  Ugotovljeno  je  bilo, da je do prometne nesreče med kolesarjem  in  voznikom  osebnega  avtomobila  prišlo  zaradi izsiljevanja prednosti  s  strani  voznika kolesa, ki je kolo vozil tudi pod vplivom alkohola  (0,64 mg/l). Voznik kolesa je bil s kraja z reševalnim vozilom ZD Domžale  odpeljan  na  UB  KC  v  Ljubljano.  Vozniku kolesa bodo policisti
naknadno  zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z  zbiranjem  obvestil so policisti ugotovili, da je izvenzakonski partner dlje časa nad svojo partnerko izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerju  izrekli  ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma
storitve  kaznivega dejanja nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali  kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega  sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njene strani podaljšan še za 15 dni.

24. 8. 2017

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MENGŠU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Mengšu. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec  na vzvod, skozi pritlično  okno, vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil oz. ukradel več kosov nakita, denarnico, bančne kartice in prenosni računalnik. Z dejanjem je neznani storilec lastnici oškodoval za približno 2.000 EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V RADOMLJAH
Policisti  PP Domžale so imeli v Radomljah v postopku kršitelja, ki so mu zasegli   manjšo količino  prepovedane  droge.  Pri  prekrškovnem  organu Policijske  postaje  Domžale bodo policisti  zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

25. 8. 2017

TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  tatvini  kolesa v Domžalah. Ugotovljeno  je bilo,  da  je  neznani  storilec  s parkirišča avtošole v Domžalah  odtujil oz. ukradel tam parkirano, zaklenjeno kolo KTM, Fine XT, črno modro rdeče barve. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 500 EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 8. 2017

TATVINA KOLESA V TRZINU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  tatvini  kolesa  v  Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s parkirišča trgovine v Trzinu odtujil oz. ukradel  tam  parkirano, zaklenjeno kolo MTB, Rockrider 520, modre barve. S kaznivim dejanjem  je neznani storilec lastnika oškodoval za 299,99 EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s
področja  premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte itd.).
Vsled  navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih
ukrepih  (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.).

Policisti  policijske  postaje  Domžale  prosimo vse, da v primeru pojava
kakršnih koli posebnosti (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila  itd.) ali pridobitve  koristnih informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska  številka 01/724-65-80), na elektronski naslov [email protected],  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.