KRONIKA Policijske postaje DOMŽALE

ZA OBDOBJE OD 25. 12. 2017 DO 31. 12. 2017

25. 12. 2017

VLOM V TOVORNO VOZILO 

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo na počivališču bencinskega servisa OMV v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču počivališča pristopil do tam parkiranega tovornega vozila, v katerem je v tistem času spal voznik. Neznani storilec je z neznanim primernim orodjem (Vau?!) razbil steklo okna sopotnikovih vrat tovornega vozila in iz notranjosti odtujil (Berite: ukradel) nahrbtnik z vsebino (mobilni telefon, gotovina, …). Z opisanim je neznani storilec lastnika in podjetje oškodoval za približno 4.200 EUR. Policisti seveda nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 12. 2017

ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA 

Policisti PP Domžale so imeli na Trojanah v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bil osebni avtomobil na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Prav tako so policisti v postopku z voznikom ugotovili, da je imel le ta na osebnem avtomobilu nameščeno reg. tablico, za katero je bilo ugotovljeno, da je beležena kot odtujena in reg. tablico, za katero je bilo ugotovljeno, da je beležena kot črtana. Obe reg. tablici sta bili vozniku zaseženi in bosta poslani na pristojni upravni enoti. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog, prav tako bodo zoper njega na pristojno sodišče podali tudi kazensko ovadbo.

KAZNIVO DEJANJE »HUDA TELESNA POŠKODBA« POVZROČENA S PIROTEHNIČNIM IZDELKOM

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodbi občana s pirotehničnim izdelkom v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz neznanega stanovanja (Hm, hm.) v Domžalah, odvrgel pirotehnični izdelek – petardo, ki je počila v podhodu blokov, in sicer v času, ko se je tam mimo sprehajal občan, je zadobil telesne poškodbe in je naknadno sam iskal zdravniško pomoč. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 12. 2017

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO 

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbitjem stekla na balkonskih vratih vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil prenosni računalnik, moško ročno uro in mobilni telefon. Z opisanim kriminalnim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR. Policisti v nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA DELOVNEGA ORODJA 

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini orodja iz parkiranega kombiniranega vozila v Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjenega, parkiranega, kombiniranega vozila odtujil (berite – ukradel) delovno orodje. S svojim kriminalnim dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 2.390 EUR. Policisti še vedno nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V PISARNI V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v pisarni v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo telesa( berite = s fizično močjo) vlomil v pisarno podjetja, iz katere je odtujil (berite: ukradel) prenosni disk s poslovnimi podatki podjetja. Po opisanem nečednim dejanjem je nato s silo telesa vlomil še v drugo pisarno, iz katere pa – ni jasno, zakaj – ni odtujil ničesar. Z opisanim zločinskim dejanjem je neznani storilec podjetje in lastnico skupno oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi samo nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.12.2017

TATVINA DENARNICE

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini “denarnice z vsebino” v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v trgovino, kjer je izkoristil nepazljivost zaposlene in ji iz police pod blagajno prodajnega pulta vzel oz. ukradel žensko denarnico. Policisti krajo še raziskujejo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 12. 2017

VLOM V POSLOVNI OBJEKT IN AVTOMATA S PIJAČAMI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v poslovni objekt v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil v zaklenjen poslovni objekt. V notranjosti je nato na vzvod vlomil v dva avtomata s pijačami, iz notranjosti je odtujil oz ukradel kovance in plastične tube za ločevanje kovancev. Z opisanim kriminalnim dejanjem je neznani storilec lastnika poslovnega objekta oškodoval za približno 1000 EUR in podjetje. Policisti zbirajo obvestil, ki bi jih privedla do neznaega storilca.

 

Vir: Policijska postaja Domžale