Črna kronika Policijske postaje Kamnik

22. 1. 2018

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK NA PEROVEM

Na Perovem so policisti ustavili voznik, ki je imel 0,61mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

VLOM V LOKAL PIŠEK V ŠMARCI  

V Šmarci je neznani storilec preko noči pristopil do vhodnih vrat lokala in z neznanim predmetom na vzvod prišel v notranjost lokala, kjer je vzel cigarete in menjalni denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

 23. 1. 2018

SPUŠČENI PSI V MOSTAH

Policisti smo bili obveščeni, da se po naselju Moste prosto sprehajajo psi brez

Fotografija je zgolj simbolična.

nadzora lastnika. Ugotovljeno je bilo, da se štirje psi potepajo in niso ustrezno zavarovani. S pomočjo čipa posamičnega psa so bili ugotovljeni lastniki psov. Lastnikom smo izdali plačilne naloge zaradi kršitve zakonu o zaščiti živali.

24. 1. 2018

SPOR MED MAMO IN HČERKO

Fotografija je zgolj simbolična.

V Komendi so policisti obravnavali spor med mamo in hčerjo. Do spora je prišlo zaradi neodobravanja zveze hčerke in njenega fanta. Mati je pri tem s kuhalno palico udarila hči po roki. Izdan ji je bil plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

 TATVINA TABLIC  

Policisti smo obravnavali tatvino registrskih tablic na območju Ljubljane. Neznani storilec je v dnevnem času iz parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici in lastnika oškodoval za okoli 40 eurov. Sledi odstop kazenske ovadbe na pristojno policijsko postajo. 

25. 1. 2018

POŠKODOVANJE VOZILA V QLANDIJI  

V garažni hiši Qlandija je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval parkirano osebno vozilo in lastnico oškodoval za okoli 100 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na Ljubljanski cesti, kjer voznica ni prilagodila hitrosti vožnje razmeram na cesti, zaradi česar je trčila v odbojno ograjo. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

26. 1. 2018

NAJDEN BANKOVEC NA BANKOMATU  

Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prinesla najden bankovec, katerega je našla na bankomatu pri trgovini Tuš na Perovem. Napisan je bil zapisnik o najdenih predmetih, lastnik-ca bankovca pa se lahko zglasi na policijski postaji in bankovec prevzame.

TATVINA DENARNICE V KITAJSKI RESTAVRACIJI

Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila tatvino denarnice z vsebino. Ugotovljeno je bilo da se je oškodovanka nahajala v kitajski restavraciji v Mostah, ko ji je neznani storilec iz torbice odtujil platneno denarnico z vsebino in jo oškodoval. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

27. 1. 2018

SMRTNA GORSKA NESREČA POD TURSKO GORO  

Policisti smo bili obveščeni gorski nesreči, in sicer je 41- letnemu planincu na prečenju od Turskega žleba v smeri Turske gore zdrsnilo. Padel je na južno stran gore in se pri tem smrtno ponesrečil. Aktivirana je bila dežurna posadka Slovenske vojske, reševalec letalec GRS Kamnik in zdravnik. Pokojni je bil s helikopterjem prepeljan v dolino. Ker je bila tuja krivda izključena, bomo policisti o dogodku napisali poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

28.1. 2018

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V KAMNIKU

V Šmarci smo občanu zasegli cigaretni ogorek z neznano zeleno-rjavo posušenosnovjo, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po izvedeni analizi sledi ustrezen ukrep.

 Vir: Policijska postaja Kamnik