Foto: Uroš Hočevar, Delo, spletna stran
V soboto, 16. 11. 2019, nekaj pred 9. uro je na dolenjski avtocesti v predoru Debeli hrib v smeri proti Ljubljani prišlo do štirih prometnih nesreč, v katerih so bila udeležena štiri osebna vozila in tri tovorna vozila.

Zaradi nesreč je bila avtocesta nekaj manj kot uro popolnoma zaprta, do 12. ure pa je bil močno oviran promet tako na avtocesti, kot na vzporednih cestah.

Z ogledom kraja prometnih nesreč in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do prve prometne nesreče prišlo, ker voznica osebnega avtomobila ni vozila po sredini prometnega pasu in zato trčila v robnik in označbe v predoru. Po trčenju je z vozilom obstala na desnem voznem pasu. V nesreči ni bil nihče poškodovan, voznici pa je bil izdan plačilni nalog.

Zaradi nesreče se je promet na desnem pasu avtoceste ustavil. 55-letni voznik tovornega vozila je vozil na prekratki varnostni razdalji in ni uspel ustaviti za vozili, ki so se ustavila pred njim zaradi nesreče. Zato je trčil v tovornjak 57-letnika pred seboj, tega pa je odbilo še v osebno vozilo pred njim. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Takoj za to nesrečo se je ustavil voznik osebnega vozila, v katerega pa je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil 50-letni voznik tovornjaka. Osebno vozilo je nato odbilo naprej in trčilo v tovorno vozilo 55-letnega voznika iz prejšnje nesreče. V nesreči sta se lažje poškodovali potnici v osebnem vozilu in sta bili s kraja odpeljani z reševalnim vozilom. Vozniku tovornega vozila je bil izdan plačilni nalog.

Da bi tovorno vozilo po nesrečah umaknil iz predora je 57-letni voznik tovornega vozila zapeljal na levi prometni pas, nato pa je pred njega iz desnega pasu zapeljal 69-letni voznik osebnega vozila, zato je s tovornjakom trčil vanj. V nesreči ni bil nihče poškodovan, vozniku osebnega vozila pa je bil izdan plačilni nalog.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
policijska inšpektorica specialistka I