Če ste, si morate najprej prebrati tale delček Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma

Pranje denarja po tem zakonu je katero koli ravnanje, s katerim se prikriva izvor denarja ali drugega premoženja, pridobljenega s kaznivim dejanjem, in vključuje:

  1. zamenjavo ali kakršen koli prenos denarja ali drugega premoženja, ki izvira iz kaznivega dejanja;
  2. skrivanje ali prikrivanje prave narave, izvora, nahajanja, gibanja, razpolaganja, lastništva ali pravic v zvezi z denarjem ali drugim premoženjem, ki izvira iz kaznivega dejanja.
  3. (2) Financiranje terorizma po tem zakonu je zagotavljanje ali zbiranje oziroma poskus zagotavljanja ali zbiranja denarja ali drugega premoženja zakonitega ali nezakonitega izvora, posredno ali neposredno, z namenom ali zavedajoč se, da bo v celoti ali delno uporabljeno za izvedbo terorističnega dejanja, ali da ga bo uporabil terorist oziroma teroristka (v nadaljnjem besedilu: terorist) ali teroristična organizacija.

Najbrž se marsikdo s tem “pojavom” prvikrat sooča na tak način. Le koga dandanes to še zanima? Le katerega slovenskega davkoplačevalca (oz. nekoč tlačana), v tem času, ki ga živimo sedaj, še zanima taka tema? Preprosto rečeno, to se pač mene in tebe ne tiče. Ali pa …

In kje smo sedaj? Pri NLB!

V letih 2009 in 2010 naj bi prek NLB “oprali” milijardo dolarjev, je v začetku junija letošnjega leta povedal parlamentarne komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb Branko Grims iz SDS.

Dejstva so pač popolnoma jasna, da nihče v NLB ni ustrezno odreagiral, ko se je na “njihovem” in našem “trgu” pojavilo toliko denarja, ki bi lahko zabolel vse “vpletene”.

Iraj Farrokhzadeh, zloglasni Iranec, je na naših “bančnih tleh” uspel “oprati” ves denar, ki ga je nameraval (in ga je) razposlati tistim, ki jim je hotel finančno pomagati na tak ali drugačen način.

Zakaj ravno sedaj? Ker nekaterim to zelo “paše” … Ker gre za oblast

M. M.