Torkovi nenapovedani protesti brez uradnega organizatorja so v medijih osrednja tema. Opozicija se je kot je bilo pričakovati, postavila na stran protestnikov. 

 

Tako mediji kot opozicija se že dlje časa postavljajo na stran protestnikov, zato smo prišli do točke, ko nihče več ne izbira besed. Vsak preprosto reče vsakomur, kar mu pade na pamet, ne glede na to, ali bo s tem koga prizadel ali užalil.

Tak nivo komunikacije je nedopusten. Kadar pa se tega poslužujejo ljudje, ki delajo z najšibkejšimi, pa je to vsega obsojanja vredno.

Vir: Spletna stran CSD

 

Kot že večkrat do sedaj, se je tudi tokrat na proteste odzvala Gordana Pirš, ki dela na Centru za socialno delo Ljubljana Bežigrad. Ob tem je zapisala (navajamo dobesedno brez cenzure in lektoriranja):

“Prekleti policisti – prasci podkupljeni. Izdajalci. Nasilneži. Bolniki, ki se izživljajo nad lastnim narodom, ki bi ga morali varovati in ščititi pred lopovi, zločinci, kriminalci, prevaranti… Prasci policijski, kolikšna je vaša cena, za koliko ste se prodali?”
Vir: Družabna omrežja

Ob tem se vsak upravičeno vpraša, ali je taka oseba sploh primerna za delo v javni upravi, kaj šele na Centru za socialno delo.

Gospa Gordana Pirš lahko vas je sram ob takem izražanju. Vaše izražanje ni primerno niti izražanju nekega kriminalca, še najmanj pa ne nekoga, ki dela na CSD.