Kronika Policijske postaje Kamnik

19. 3. 2018

TATVINA DENARNICE

Policisti smo bili obveščeni, da je nekdo v lokalu Pod skalo izvršil tatvino denarnice. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je dejanje storila ženska, ki je bila izsledena. Zasežena ji je bila denarnic in vrnjena oškodovancu. Zoper njo bo podana kazenska ovadba.

 

SPOR MED ZNANCEMA

Na Kranjski cesti sta se sprla dva znanca. Ker sta s tem kršila javni red in mir, zoper njiju sledi ustrezen ukrep.

20. 3. 2018

PROMETNA NESREČA V POTOKU V TUHINJU

Voznik tovornega vozila je vozil vzvratno po parkirišču in trčil v pešca, ki je prečkal dovoz parkirišča. Vozniku tovornega vozila je bil zaradi nepravilnega premika z vozilom izdan plačilni nalog.

POŠKODOVANJE VOZILA NA ŠUTNI

Neznani storilec je na Šutni z ostrim predmetom poškodoval lak osebnega avtomobila in s tem povzročil za okoli 300 EUR materialne škode. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

SPOR V DRUŽINI

Policisti so bili obveščeni, da je prišlo do spora v družini na območju Kamnika. Po zbranih obvestilih je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

 

 

21. 3. 2018

SPOR MED OBČANOMA

Na enem izmed kamniških parkirišč sta se dve osebi sprli zaradi uporabe parkirnih prostorov. Ugotovljena je bila kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

22. 3. 2018

VLOM V VOZILO

Neznani storilec je preko noči na Ljubljanski cesti vlomil v kombinirano vozilo in iz vozila odtujil vinjeto. S tem je povzročil za okoli 300 EUR materialne škode. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

 

 

PIJANI VOZNIK V SUHADOLAH

Patrulja je imela v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. 

SPOR V DRUŽINI

Policisti so bili obveščeni, da je v eni izmed družin v Kamniku prišlo do spora glede plačila stroškov za kurjavo. Po zbranih obvestilih je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

23. 3. 2018

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Na Ljubljanski cesti je na parkirnem prostoru pri lokalu Carpe Diem neznani voznik trčil v tovorno vozilo in s kraja odpeljal. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

 

 

“NEZAGOTOVITEV” FIZIČNEGA VARSTVA PSA

Na območju Komende se je sprehajal pes, ki ni bil na povodcu. Ugotovljena je bila lastnica psa, ki ji bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali.

POSKUS VLOMA V HIŠO

Na območju Komende je prišlo do poskusa vloma v stanovanjsko hišo. Pri tem je nastala materialna škoda. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PIJANI VOZNIK NA KRIŽU

Patrulja je imela v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. 

PROMETNA NESREČA NA GLAVARJEVI

Nekaj pred polnočjo so bili policisti obveščeni, da je v Komendi prišlo do prometne nesreče, v kateri je poškodovan tudi hidrant. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznik kombiniranega tovornega vozila znamke Peugeot Expert vozil  po Glavarjevi ulici iz smeri Komende proti Mostam ter pri Glavarjevi ulici 66 zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča s sprednjim delom zadel v drog obcestne razsvetljave in hidrant. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog, mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga, skupaj z obdolžilnim predlogom, poslali še na Okrožno sodišče v Kamniku.

24. 3. 2018

PRODAJA SREČK NA SEJMU

Na sejmu v Komendi so policisti izsledili žensko, ki je nezakonito prodajala srečke. Pri tem so zasegli vrečko z 12 ovojnicami. O prekršku bo obveščen Tržni inšpektorat RS.

NESREČA PRI DELU

V okolici Kamnika se je zgodila nesreča pri delu, in sicer se je občan poškodoval pri delu z ročno krožno žago. V UBCK Ljubljana je bil odpeljan z reševalnim vozilom, kjer je bilo ugotovljeno, da gre za lažje poškodbe.

POŠKDOVANE PNEVMATIKE NA VOZILU

Neznani storilec je preko noči na območju Kamnika prerezal vse štiri pnevmatike na osebnem avtomobilu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

25. 3. 2018

NAJDENE IGLE PRI TRANSFORMATORJU 

Na Kolodvorski ulici v Kamniku so bile najdene nezavarovane uporabljene igle. Za odstranitev igel je poskrbela pristojna služba. Glede na sam dogodek pa bomo policisti v prihodnje tam izvajali poostreno kontrolo območja.

Aleksander Perklič
komandir policijske postaje
tel. 01/830-31-80, int. tel: 13084