Spet nezakoniti prehod čez državno mejo, spet …

Spet nezakoniti prehod čez državno mejo

Včeraj v jutranjih urah so policisti Policijske postaje Kočevje imeli v postopku štiri državljane Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V postopku so vsi zaprosili za mednarodno zaščito. Po končanem postopku so bili predani v azilni dom.

Spet drzna tatvina

Včeraj dopoldan so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na počivališču v Lukovici, kjer sta dva neznana storilca ogovorila oškodovanca (tujca, državljan Romunije) z namenom da ga zamotila in okradeta. Eden od njiju je potrkal na okno in ga opozoril na pnevmatiko na vozilu. Medtem ko je oškodovanec preverjal vozilo, je drugi neznanec izkoristil njegovo nepozornost in iz vozila odtujil torbico z vsebino.

Spet prometna nesreča

Včeraj dopoldan so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja v naselju Zagorica pri Kamniku. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da sta bila udeležena 33-letni kolesar in 68-letni voznik osebnega vozila. Slednji je pri vključevanju v promet  iz neprednostne na prednostno cesto izsilil prednost kolesarju, ki je pričel zavirati in padel po vozišču.  Do trčenja med njima ni prišlo. Kolesar je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je utrpel hude telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zoper kršitelja pa bo izveden ustrezen ukrep.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana