Sova v dimniku!

Kadar ljudje potrebujemo pomoč, so gasilci vedno tisti, ki takoj priskočijo na pomoč. Včasih pa se tudi zgodi, da njihovo pomoč potrebujejo tudi živali, ki se znajdejo v življenjski nevarnosti.

Seveda se gasilci odzovejo tudi njihovemu klicu na pomoč. Takšen primer so imeli gasilci včeraj zvečer ob 19.30 , ko so na Račnem Vrhu pri Žejah reševali sovo, ki je ostala ujeta v dimniku stanovanjske hiše.

Klicu na pomoč nebogljene sove, ki je ostala ujeta v dimniku, so se odzvali poklicni gasilci CZR Domžale in domači gasilci PGD Žeje-Sveta Trojica. Po besedah Bogdana Potočnika, vodje IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, so ujeto sovo uspeli hitro rešiti skozi vratca dimnika, saj je padla na dno. V nadaljevanju so jo položili v posebno kletko in poklicali zavetišče za živali. Tamkajšnji uslužbenci jo bodo prevzeli in pregledali, če je pri padcu utrpela kakšne poškodbe. Če bo z njo vse dobro, bo kmalu ponovno poletela v svobodo.

Kaj je privedlo do tega, da je sova padla v dimnik, se ne ve. Po vsej verjetnosti si je odprtino v dimniku izbrala za postanek, pri tem pa ji zdrsnilo ali pa je izgubila ravnotežje. Se je pa po zaslugi domačinov, ki so opazili oziroma slišali nenavadne zvoke v dimniku ter gasilcev, ki so v nadaljevanju sovo rešili, zgodba srečno končala. Zagotovo se bo pa sova v prihodnje zagotovo izogibala dimnikov.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale