Sophie Wessex je zablestela v modri oprijeti obleki s prelepim vzorcem marjetic

Sophie (53), ki je žena princa Edwarda, se je v soboto pridružila kraljici pri sobotni paradi, ki je vsako leto posvečena praznovanju njenega rojstnega dne. Letos je kraljica dopolnila 92 let.

Takoj po paradi se je zaradi svojih kraljevih dolžnosti v ponedeljek vrnila v grofijo Wessex. Odšla je v Yorkshire, kjer je obiskala otroško bolnišnico Leeds, katere je tudi pokroviteljica.

Blestela je v temno-modri oprijeti obleki s prelepim vzorcem marjetic. Sophie, ki je mati lady Louise in Jamesa, si je za omenjeno priložnost nadela preprost srebrn nakit in obula čevlje kožne barve z visoko peto. Svoje videz je zaključila s spetimi lasmi.

Na današnjem obisku je grofica odprla novo otroško klinično raziskovalno ustanovo.

Po otvoritvi je v vlogi glavne pokroviteljice odšla na večerjo v bližnji dvorec Harewood, kjer jo je sprejel nekdanji direktor za odnose z javnostmi. Naporen dan je zaključila z obiskom kmetije Crag, kjer je sedež dobrodelne organizacije “Caring for life “, ki si prizadeva pomagati ljudem v stiski v Leedsu. Kmetija vsak dan z različnimi terapevtskimi in ostalimi projekti pomaga ljudem in podpira lokalno skupnost.

Sophie, hči trgovca s pnevmatikami in tajnice iz Kenta, se je leta 1999 pridružila kraljevi družini in se vse od takrat tesno povezala s kraljico. Nekoč je pomočnik kraljice dejal, da se z njo pogovarja tako kot s princeso Margaret. Sophie je bila trdna podpora kraljici leta 2002, ko ji je umrla sestra in mati. Po podatkih kraljičinih pomočnikov si Sophie, za razliko od ostalih sama ureja frizure, piše govore in vozi na različne prireditve brez pomoči vseh poznavalcev, ki jih kraljeva družina premore.

G. P.