So na vidiku nove parlamentarne volitve?

V slovenski javnosti že odmeva pismo Janeza Janše, predsednika stranke, ki je na letošnjih državnozborovskih volitvah s svojimi izvoljenimi poslanci zasedla največ prostora v slovenskem parlamentu. Pismo, ki ga je danes prejel Borut Pahor, predsednik slovenske države.

Janševo pismo predsedniku države se začne takole: “Spoštovani g. predsednik, na podlagi najinega razgovora in dogovora Vam sporočam, da v Državnem zboru zaenkrat ne obstaja potrebna večina za oblikovanje stabilne vlade Republike Slovenije za mandat 2018-2022.”

Foto: STA

In zakaj ne obstaja “potrebna večina za oblikovanje stabilne vlade Republike Slovenije”?

Po prepričanju predsednika SDS tudi zaradi tega, ker “nekatere parlamentarne stranke vztrajajo pri obžalovanja vredni nedemokratični in nedržavotvorni drži zavračanja večinske volje volivcev in celo same kulture dialoga.” V svojem pismu je tudi opozoril na “različne neformalne interesne skupine, ki si želijo čim daljše obdobje brezvladja, čim večji nered v družbenih podsistemih in posledično seveda čimbolj šibko vlado.”

Kdaj lahko naša država dobi stabilno slovensko vlado?

Nič prej, “ko bodo prej izčrpane vse teoretične možnosti za oblikovanje šibke, nestabilne vlade, ” je prepričan Janez Janša.

Celotno Janševo pismo predsedniku države pa si lahko preberete na tej povezavi – KLIK.

O. U.