Družinska tragedija, ki razburja slovensko javnost, se ne polega. Neuradno je v soboto zvečer nekdanji nogometaš iz Dravograda, 38-letni Robert Pevec, tako hudo poškodoval svojo 33-letno ženo Sabino P., da je slednja v nedeljo zjutraj umrla. 

V soboto nekaj čez deveto zvečer so policisti prejeli obvestilo o poskusu umora na Koroškem. Tragedija se je odvijala v Dravogradu.  Policija je brez navedb imen zapisala: “38-letni moški, ki je imel prepoved približevanja do 33-letne partnerke, se je pojavil na njenih vratih in jo skušal umoriti.

Po zanesljivih a za sedaj neuradnih podatkih gre za Roberta Pevca, partnerka pa naj bi bila po naših informacijah njegova žena Sabina P.

“Na kraj sta prihitela policista, ki sta osumljenemu odvzela prostost, izjemno hudo poškodovano 33-letnico pa sta takoj začela oživljati in ji nudila prvo pomoč, dokler niso prispeli reševalci. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Tam je danes zjutraj umrla,” so o primeru povedali policisti in še, da ga bodo zaradi suma umora privedli pred preiskovalnega sodnika. Več uradnih informacij v tem trenutku še ni znanih. Po poročanju Primorska24.si  jo je domnevno pobil z udarci in jo tudi davil.

Robert in Sabina  sta se poročila 10. junija 2019. Oba sta bila zaposlena v Avstriji. Rodila sta se jima dva otroka, ki sta mladoletna. Neuradno naj bi bila prepoved približevanja stara le nekaj tednov. Tudi na družabnem omrežju Facebook lahko opaziš, da nista več prijatelja. Po podatkih policije je žrtev v prvi polovici aprila prijavila nasilje v družini, a policija je takrat ugotovila, da niso izpolnjeni pogoji za pridržanje in je osumljencu izrekla prepoved približevanja.

Simona in Robert na poročni dan, vir: FB

V soboto zvečer, ko je Robert kršil prepoved približevanja in napadel Sabino, naj bi bila doma tudi oba otroka, a je danes policija izjavila, da je bila v hiši sama. Dodali so še, da je Robert v hišo vstopil z rezervnimi ključi in jo z uporabo fizične sile tako hudo poškodoval, da je naslednji dan umrla.

Policista, ki sta prišla na kraj kaznivega dejanja, sta osumljenca prijela. Žrtev ni kazala znakov življenja, a sta jo policista do prihoda reševalcev oživljala. Simona je bitko za življenje izgubila v nedeljo zjutraj.

Po poročanju  primorska24.si naj bi nasilne smrti umrl tudi oče Roberta Pevca, ki so ob tem zapisali, da naj bi njegovega očeta pred leti pretepli do smrti, a storilcev Policija menda nikoli ni našla.

Zapisi prijateljev so ganljivi.

Niti zbogom nisi rekla,
niti roke nisi podala,
ker prehitro in nepravično se je zgodba tvoja končala
v trenutku tvoja smrt nas je z žalostjo navdala,
a kljub vsemu v srcih naših
za vedno bos ostala.
Čeprav glas tvoj se več ne sliši,
beseda tvoja v srcih živi
in v mislih za vedno med vsemi bedi.
Ko tvoje zaželi si kdo bližine,
gre v mirni kraj tišine,
kjer srce se tiho zjoče,
saj verjeti ne more in noče,
da smrt prav tvojo dušo k sebi hoče.
Iskreno sožalje vsem žalujočim.
Sabinci pa večni mir in naj od tam zgoraj čuva in spremlja svoja malčka

Ena od uporabnic omrežja je celo napisala, da “nihče ne verjame prej kot pa potem ko je prepozno“.

Najbolj žalostno dejstvo pa je, da sta dva nedolžna dečka, ki naj bi bila ob krvavem dejanju doma, ostala brez obeh staršev. Le upamo lahko, da tokrat ne zataji ponovno CSD kot je v primeru koroških dečkov.