Slovesna prisega novih pripadnikov pogodbene rezervne sestave Vojaške zdravstvene enote

V petek, 13. aprila 2018, je v kranjski Vojašnici Petra Petriča slovesno priseglo 28 novih pripadnikov pogodbene rezervne sestave (PPRS) Vojaške zdravstvene enote Logistične brigade.

S slovesno prisego se je zaključil prvi del Temeljnega vojaškega strokovnega usposabljanja (TVSU), ki ga je skupina enajstih zdravnikov, desetih diplomiranih zdravstvenikov ter sedmih zdravstvenih tehnikov pričela 6. marca v Vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu.

Foto: Rok Ravnikar

Skupina bo po opravljenem usposabljanju razporejena v enoto Role 2 ter v zdravstveni četi vzhod in zahod. Namen TVSU je, da vadbencem v prvem delu zagotovi pridobivanje veščin, navad in znanj, ki jih potrebuje vsaka vojaška oseba za preživetje na bojišču, ter da začnejo z razvijanjem tistih navad, ki jih potrebuje posameznik pri delu v sodobni vojaški organizaciji. S preobrazbo iz civilnih oseb v tehnično in taktično sposobne vojaške osebe bodo PPRS delali v skladu z vojaškimi vrednotami in bodo pripravljeni sprejemati zadane naloge.

Skozi proces TVSU se razvija osebnost pripadnikov PPRS, ki bodo dosegli in ohranjali visoko raven psihofizičnih sposobnosti, nujnih za uspešno izvajanje nalog. Usposabljajo se v duhu pripadnosti domovini in Slovenski vojski ter v gradnji odnosov, ki ohranjajo dostojanstvo v hierarhičnih razmerah in temeljijo na osebnem zgledu vsakega posameznika. Izvedba drugega dela usposabljanja TVSU je načrtovana v začetku prihodnjega leta.

R. P.