Slovensko: Lucifer Chocolate iz Velenja tudi brez glutena

Danes vam ponosno predstavljamo slovensko čokoladnico, ki prihaja iz Velenja. Več kot desetletje so poznani na našem tržišču, a tokrat so poskrbeli za sladkanje tudi tistih, ki se zaradi intolerance na gluten temu odrekajo.

Dosegli so mejnik v svojem delovanju, v svoji proizvodnji so namreč pridobili certifikat »pravica za uporabo registriranega znaka prečrtan žitni klas« za označevanje brezglutenskih prehranskih izdelkov.

Po besedah Laure Škoflek, vodje projekta pridobitve certifikata, so se priprave pričele že v letu 2018 s HACCP poslovnikom in prilagoditvami, ki jih tovrstni certifikat zahteva. Sledilo je odstranjevanje surovin, ki so vsebovale gluten, pridobivanje ustreznih surovin za proizvodnjo brez glutena, določevanje izdelkov, ki bodo v ponudbi, analize, revizija in verifikacija HACCP poslovnika. Nadaljnje je sledilo generalno čiščenje proizvodnje in uveljavljanje novih protokolov, izobraževanje vseh zaposlenih, največji izziv pa je zaradi prostorske situacije predstavljalo obvladovanje nečistih-čistih poti.

 

Nataša Forstner Holešek, podpredsednica SDC, ki je certifikat podelilo, je svoje misli strnila takole: »V Slovenskem društvu za celiakijo smo zelo veseli, da se je proizvajalec odličnih čokolad in granol LUCI d.o.o. iz Velenja, odločil za pridobitev registriranega znaka prečrtan žitni klas, ki ga pod enotnim AOECS standardom podeljujemo društva za celiakijo v več kot 26 državah po vsej Evropi. Znak je za ljudi s celiakijo najbolj zanesljiv pokazatelj, da je določen izdelek brez glutena. Takšnih izdelkov na prodajnih policah se zelo razveselimo, saj nam v tem primeru ni potrebno prebirati deklaracij in ugotavljati ali je izdelek res brez glutena. LUCI d.o.o. je v Sloveniji prvi proizvajalec čokolad, ki je pridobil ta znak, na kar so v podjetju lahko zelo ponosni.

Dolgoletna direktorica Valerija Kumar ob prejetju certifikata pravi: »Poleg vseh prednosti in kvalitet (ročno izdelano, vrhunske surovine, napreden dizajn, lična embalaža, možnost personalizacije, lasten tisk,..), gluten free certifikat odpira vrata v popolnoma nov prodajni segment. Smo prva slovenska čokoladnica z registriranim znakom prečrtan žitni klas v Sloveniji in ta znak je prepoznaven med vsemi članicami AOECS – The Association of European Coeliac Societies. Nam je znak podelilo Slovensko društvo za celiakijo, ki je član združenja AOECS. Zaradi resnosti in teže tega certifikata bomo z njim pri potrošniku zagotovo vzbudili še večje zaupanje v izdelke, gluten free kupec namreč velja za zelo zahtevnega kupca.«

Svojo ponudbo so osvežili z novo linijo izdelkov pod skupnim imenom LuciFIT. Med 12 izdelkov, ki so pridobili Gluten free certifikat v celoti, spada kolekcija LuciFIT, ki označuje izdelke namenjene športnikom in rekreativcem.

 

 

 

 

 

Prvi v Sloveniji ponujajo Proteinsko čokoladno tablico iz mlečne in temne čokolade z vsebnostjo 20g proteinov, čokolado brez dodanih rafiniranih sladkorjev, slajeno le z naravnim sladilom Stevia.

 

 

 

 

 

 

Novost je tudi žepni prigrizek Granola, ki je priročen zdrav in hranljiv obrok ob vsaki priložnosti, zaradi svoje oblike pa zelo primeren za uživanje na poti. Granola je na voljo v dveh popularnih okusih Oreh in Kokos.

 

Med preostale izdelke, ki jih je Slovensko društvo za celiakijo certificiralo, spadajo tudi Luciferjeve Medene čebelice, čokolada s poreklom iz Ugande in Vietnama, ter pa mlečna in temna čokolada.

 

 

S svojo vizijo razvoja in prodora na trg si prizadevajo k čim širši prepoznavnosti v Sloveniji. Svoje prednosti tako iščejo v 100% naravnih sestavinah, ročni izdelavi, dobrem in kakovostnem odnosu s svojimi kupci ter predvsem v odličnem okusu, ki že več kot desetletje bogati čokoladne mojstrovine iz Luciferjeve proizvodnje!

Poleti sicer dostave čokolade ni možna, si pa lahko njihovo celotno ponudbo ogledate na njihovi spletni strani in jih obiščete na izbranih prodajnih mestih ali pa v kavarni Lucifer v Velenju.

Ideja za sladek izlet!