Včeraj so v parlamentu zavrnili dr. Janeza Kranjca za ustavnega sodnika. Opozicija je s tem dejanjem pokazala, da ne šteje znanje ali pravo, temveč le to, kdo bo delal po njihovih navodilih.

 

Dr. Janez Kranjc je vrhunski pravni strokovnjak, redni profesor na pravni fakulteti z neverjetnim pravnim znanjem. Ko pogledamo na njihovo spletno stran, so o njem zapisali naslednje:

Prof. dr. dr. h.c. Janez Kranjc je leta 1971 diplomiral na ljubljanski PF in prav tam 1980 tudi doktoriral. Strokovno se je izpopolnjeval na univerzah na Dunaju, v Rimu, Cambridgeu in Kölnu. Leta 1987 je postal izredni, leta 1992 pa redni profesor rimskega prava na PF v Ljubljani. Bil je gostujoči profesor na več tujih univerzah in gostujoči raziskovalec na Straus Institute for Advanced Study of Law and Justice na New York University School of Law in na univerzi Carlos III v Madridu.

Dr. Kranjc se je ukvarjal s proučevanjem rimskega prava, latinskih in iz latinščine izvirajočih maksim, z vprašanji jezikovnega prava in pravnimi vprašanji visokošolskega, še posebej pravnega študija.

Bil je predsednik Sodnega sveta Republike Slovenije in predsednik Evropske zveze pravnih fakultet. Je častni doktor Univerze v Poitiersu (Francija) in vitez francoske Legije časti. V letu 2010 je prejel Zoisovo nagrado za vrhunske dosežke na področju znanstvenoraziskovalne in razvojne dejavnosti. Od leta 2012 je član Academia Europaea – “The Academy of Europe”.

A žal je opoziciji v parlamentu pomembno le dokazovanje moči. Ni pomembno znanje in pravo, pomembno je, da dr. Kranjca niso predlagali oni in nanj ne morejo vplivati. Pravni strokovnjak, ki velja za mednarodno avtoriteto na področju rimskega prava, zanje ni dovolj dober.

Seveda so na omrežjih zapisi, ki potrjujejo točno to, kar je zapisano v članku. Prvaku LMŠ Marjanu Šarcu gre le za nizanje zmag.

Levica je ob tem zapisala: “Janez Kranjc, ki ga je predsednik Pahor predlagal za ustavnega sodnika kot očitnega kandidata desnice, pravnik ni uspel zbrati zadostnega števila glasov za imenovanje!”

Objavi je dodala tudi to fotografijo:

 

Vir: Twitter

Vsak dan lahko vidimo škodo, ki jo povzroča opozicija zgolj in samo zato, ker ni na oblasti in želi zrušiti trenutno oblast.

Prav zato so zrušili tudi imenovanje uglednega mednarodno znanega in priznanega pravnega strokovnjaka, kar je dr. Janez Kranjc.

Zakaj?… ker lahko, ne glede na to, da s tem povzročajo nepopravljivo škodo nam vsem.