Skrajšuje se nočna omejitev gibanja

Vlada je na današnji seji odločila in skrajšala nočno omejitev gibanja, ki bo po novem veljala od 22. do 5. ure zjutraj. Nova omejitev gibanja začne veljati v soboto.

Do sedaj je bila omejitev gibanja med 21. in 6. uro zjutraj, kar se v soboto spreminja in bo po novem omejitev le še med 22.  in 5. ure zjutraj. Žal pa so se razmere poslabšale v treh statističnih regijah in sicer v Obalno – Kraški, Goriški in Koroški regiji, ki so zopet rdeče obarvane. V teh regijah se zopet uvaja omejitev gibanja na vsako posamezno regijo, vendar je gibanje med občinami znotraj statistične regije dovoljeno.

Prehajanje med rdečimi in drugimi regijami pa je prepovedano v obe smeri. V vseh regijah pa je dovoljeno zbiranje do 10 ljudi, prav tako so dovoljene prireditve in shodi do deset ljudi.  Vse navedeno začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu.

Po poročanju portala siol.net pa naj bi strokovna skupina razmišljala o popolnem zaprtju države med 1. in 12. aprilom. Do nedelje naj bi pregledala vse podatke in se odločila, kako naj bi ravnali v začetku aprila, torej tudi v času velikonočnih praznikov.