AFERA, KI PRETRESA BALKAN, JE PRI NAS PREPOVEDANA TEMA

V balkanski škandal, je kot pišejo tuji mediji, vpleten tudi slovenski predsednik vlade dr. Robert Golob. Si predstavljate naslove v časopisih, na spletnih straneh in v osrednje informativnih oddajah, če bi bil v tak škandal vpleten predstavnik desne politične opcije? Že ta četrtek bi bila tej temi posvečena celotna Tarča.

V zadnjih dneh se spet pojavljajo članki o vpletenosti takrat še predsednika uprave GEN-I in zdajšnjega predsednika vlade republike Slovenije dr. Roberta Goloba v afero o nezakonitem financiranju kosovskega premiera Kurtija z denarjem iz Slovenije.

Po preiskavi kosovske Agencije za korupcijo, ki je podala kazensko ovadbo zoper kosovskega veleposlanika na Hrvaškem Martina Berishaja, je proti njemu vložila kazensko ovadbo, ker je od podjetja GEN-I prejel najmanj 1,5 milijona evrov, pri katerih se je želel ogniti plačilu davkov. Martin Berishaj je prijatelj kosovskega predsednika vlade in prav on ga je imenoval za to diplomatsko funkcijo.

Ob vsem dogajanju so pri Kurirju govorili tudi z predsednikom Centra za preučevanje globalizacije Dejanom Miletićom, ki je povedal, da gre za resen diplomatski incident, ki zahteva resen odgovor Slovenije. A kot lahko vidimo, se pri nas o tej mednarodni aferi sploh ne govori. Kar je še huje, o tej aferi molčijo tudi mediji.

O aferi so se razpisali tudi v hrvaškem časniku Index.hr. Zapisali so, da je omenjena afera vse večja in dodali, da je clan predsedstva DSK-a Xhafer Tahiri na konferenci za medije povedal, da je Kurtijeva zadnja volilna kampanja financirana s sumljivim denarjem in da gre za afero vse večjih razsežnosti.

Kosovski novinarji omenjajo tudi, da obstaja sum, da je 600.000 evrov v gotovini vrnjeno našemu predsedniku vlade dr. Robertu Golobu

Kosovski mediji navajajo, da je finančni škandal vezan na veleposlanika Berishaja, prišel na dan v lanskem marcu, ko se je v Sloveniji začela kampanja pred državnozborskimi volitvami.

Takrat je prišlo na dan, da je dr. Robert Golob preko podjetja GEN-I opravljal transakcije iz srbske poslovalnice GEN Berishajevemu podjetju MB Konsalting. Kot so zapisali, naj bi po podatkih bilo iz Berishajevega podjetja dvignjeno 600.000 evrov v gotovini, za katere sumijo, da so vrnjene Golobu.

Verjetno se še vsi spomnimo afere z Aleksandro Pivec in 400 evrov. Novica, ki je kar nekaj časa polnila prve strani časopisov in televizijskih poročil. Ste morda kaj takega opazili v zadnjem letu o tem škandalu? Kosovske oblasti preiskujejo omenjeno afero, v Sloveniji pa o tem ne upajo poročati niti osrednji mediji.

Vsi se lahko vprašamo, koliko je resnice v tem spodnjem zapisu na Twitterju?

Spletno uredništvo