Ponoči se je na gorenjski avtocesti zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubili dve osebi. Avtocesta je bila zaprta. Ob 9.05 so cesto ponovno odprli, a je hitrost na mestu nesreče v smeri Ljubljane omejena na 80 km/h.

Prometna nesreča se je po poročanju Uprave za zaščito in reševanje zgodila ob 0.59 uri. O nesreči so zapisali:

Ob 00.59 se je na avtocesti med priključkoma Brnik in Kranj-vzhod, osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo in se prevrnilo. V nesreči sta dve osebi zaradi hudih poškodb umrli. Posredujejo gasilci GARS Kran

V prometni nesreči sta bili udeleženi dve vozili, med katerima ni prišlo do trka in sta vozili na nasprotnih straneh avtoceste.

Za dve osebi je bil usoden silovit trk v sredinsko ograjo in prevračanje

Po prvih ugotovitvah je voznica, ki je vozila ov smeri Ljubljane je silovito trčila v sredinsko ograjo avtoceste in vozilo se je začelo prevračati. Njenega sopotnika, ki v vozilu ni bil pripet z varnostnim pasom, je vrglo iz vozila na nasprotno stran avtoceste v smeri Karavank. Takrat je po njem povsem pravilno v smeri Karavank pripeljala voznica, ki je trčila vanj.

Oba udeleženca iz prvega vozila sta na kraju nesreče umrla. Gre za državljana Srbije in policija je odredila obdukcijo.

Cesta je bila zaprta več kot 7 ur

Cesta je bila zaprta vse do nekaj po 9 uri zjutraj in na gorenjskem je posledično še vedno zgoščen promet. Zato se je pojavilo vprašanje: “Dobro jutro, vsekakor tragičen dogodek, sožalje svojcem. Vseeno se vedno znova sprašujem, ali je potrebno da je postopek po nesreči tako dolg. Razumem da je potrebno raziskati okoliščine, sploh če je smrt prisotna…ampak vseeno, sedaj smo že v 6 uri po nesreči….”

Policijska uprava Kranj je ob tem zapisala:

“Da, je potrebno. Zapore se vedno tempirajo na najkrajši možen čas. Najprej se udeležencem pomaga, potem se išče in zavaruje sledi in ugotavlja okoliščine. Največ časa potem vzame skeniranje kraja, ki mora biti povsem prazen, je pa to ključna stvar pri ogledu najtežjih prometnih nesreč. To delo vzame veliko časa. Tukaj sta umrla 2 udeleženca in je treba biti temeljit. Nekaj časa potem vzame še odstranjevanje posledic nesreče, čiščenje ceste, zavarovanje infrastrukture… skratka kopica opravil, ne samo policije ampak tudi reševalcev, gasilcev, vzdrževalcev itd.”

Avtocesta je sedaj odprta, promet v smeri Karavank poteka nemoteno, v smeri Ljubljane pa je še vedno omejen zaradi hudo poškodovane ograje, ki ločuje smerni vozišči.

 

Spletno uredništvo