Še zadnjič očistimo Slovenijo!

Društvo Ekologi brez meja 15. septembra organizirajo že tretjo izvedbo okoljevarstvene akcije Očistimo Slovenijo, ki bo tokrat potekala pod geslom ŠE ZADNJIČ! Akcija se bo odvijala v okviru največjega okoljskega projekta v zgodovini človeštva, World Cleanup Day 2018, ki bo na isti dan potekal v 150 državah!

Ekologi brez meja so prebivalce Slovenije v skupni čistilni akciji Očistimo Slovenijo združili že leta 2010 in 2012, o uspešnosti akcije pa priča rekordna udeležba, ki je prekosila vse ostale sodelujoče države. Letos bo akcija potekala pod geslom Še zadnjič, saj je potrebno vse moči usmeriti v preprečevanje nastajanja odpadkov in posledično tudi smetenja.

Zato namen letošnje akcije ni le čiščenje, večji poudarek bo namenjen dvigu ozaveščenosti. Veliko občin in društev je čistilne akcije letošnjo pomlad že imelo. A to ni razlog, da se 15. septembra prostovoljci ne bi ponovno zbrali in naredili nekaj dobrega za okolje. Namesto čiščenja se seveda lahko lotijo tudi urejanja okolice ter ozaveščanja o ekoloških problemi.

Se jim želite pridružiti? Vabljeni posamezniki, občine, organizacije ter vrtci in šole.

Preverite njihovo spletno stran in se pridružite.

Občina Ig se je pridružila tej čistilni akciji, zato vabi vse občane, vse prostovoljce in prostoviljke, da skupaj očistijo občino.

In vsaka občino svojo!

Vabljeni.

Skupaj zmoremo več!

O. S.