Zagotovo vam spomin še seže v leto 2014, ko se je začela velika gonja proti predsedniku največje slovenske politične stranka SDS Janezu Janši.

Masleša: Janšo je treba “sfukat”

V ljubljanskem lokalu Ambient, naj bi se leta 2014 predsednik Vrhovnega sodišča s svojo družbo pogovarjal o Janši. “Midva sva sedela za mizo nasproti g. Masleše, kar pomeni zelo blizu, da sva bila priča dogodkom oz. sva slišala g. Maslešo, kako sovražno se je izražal zoper prvaka SDS g. Janeza Janšo,” je dejal Radovan Marvin, ki je pogovor nehote slišal. Dogodek pa naj bi se zgodil nekaj dni pred odhodom Janše v zapor.

Je pa že leta 2014 završalo o teh dogodkih tudi na družbenih omrežjih:

“Oglasimo se, kadar napadi na sodstvo presežejo mejo dostojnega, ne glede na to, kdo to mejo prestopi,” je leta 2014 za njemu ljubo revijo Mladina povedal Branko Masleša, tisti Branko, ki naj bi rekel, da je Janšo treba “sfukat”?

Pred zakonom smo torej vsi enaki, pa je stavek, ki ga, predvsem vladajoča koalicija rada ves čas ponavlja, seveda samo takrat, ko gre za njihove ljudi in interese … V Republiki Sloveniji imamo številne državne organe in institucije, ki naj bi ščitili javni interes, javna sredstva oziroma premoženje, preprečevali zlorabe in skrbeli za  red v državi, uresničevali načela.

14. člen ustave RS govori ravno o tem, da smo pred zakonom vsi enaki. Pa smo res?

O. U.