V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.559 klicev. Med 627 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 144 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 104 kaznivih dejanj.  

V 124 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje in  v  3 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 12.31 sta na avtocesti med priključkoma Trebnje-zahod in Bič v bližini pokritega vkopa Medvedjek, občina Trebnje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka in pregledali vozili. Na kraju je bil prisoten dežurni delavec DARS. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.05 je na cesti v Ivančni Gorici padel motorist. Gasilci PGD Stična so zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 13.04 so gasilci PGD Materija posredovali po prometni nesreči dveh osebnih vozil na cesti v naselju Materija v občini Hrpelje-Kozina. Zavarovali so kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nevtralizirali izlite motorne tekočine in nudili pomoč dvema poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Sežana ter odstranili vozilo iz cestišča. Reševalci NMP Sežana so dve lažje poškodovani osebi oskrbeli na kraju.

Ob 15.10 sta se na cesti Jeprca–Gorenja vas-Reteče, naselje Gorenja vas-Reteče, občina Škofja Loka, zaleteli osebni vozili. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja na vozilih. Lažje poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Škofja Loka.

Ob 18.02 sta na Trdinovi ulici v Novem mestu trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 18.09 je padel motorist na cesti Plave–Solkan, občina Nova Gorica. Aktivirani so bili gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri prenosu osebe v reševalno vozilo.

Ob 18.15 je na ulici Sotelsko v Krškem avto zbil otroka. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP. Helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor je poškodovanega otroka prepeljal v UKC Ljubljana. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 21.23 je na železniški progi Pragersko-Kidričevo, občina Kidričevo, vlak povozil osebo. Gasilci PGD Ptuj in Talum Kidričevo so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka ter nudili pomoč policiji. Oseba je zaradi hudih poškodb umrla na kraju.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 49 tatvin, 16 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 9 groženj, 7 povzročitev telesne poškodbe, 4 drzne tatvine, 3 nasilja v družini ter po 1 ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

30. 5. 2023 ob 16.23 je OKC PU Ljubljana obveščal, da policisti PP Domžale obravnavajo tatvino osebnega avtomobila BMW X5, xDrive 25/d AUT, bele barve, letnik 2018, registrskih številk KR GNIL.

30. 5. 2023 je bil v Kopru ukraden osebni avtomobil Fiat 500 1.2, letnik 2017, bele barve, z registrsko številko KP HV-030.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 86 tujcev, 78 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Maroka (30), Rusije (19) in Sirije (12).

Spletno uredništvo