V torek, 26. marca 2019, je na Jurčičevi domačiji na Muljavi, potekala redna letna skupščina Zveze kulturnih društev Občine Ivančna Gorica. Letošnji občni zbor je bil volilen, zato so predstavniki kulturnih društev izvolili novega predsednika zveze. Dosedanjo predsednico Majo Lampret je nasledila Saša Koleša, članica Kulturnega društva Temenica.

Zveza kulturnih društev Občine Ivančna Gorica v letošnjem letu obeležuje 20. obletnico delovanja. Svoj jubilej je obeležila na osrednji svečanosti ob slovenskem kulturnem prazniku na Krki s podelitvijo Jurčičevih priznanj in plaket in izdajo obsežnega zbornika.

Na torkovi seji so člani soglasno potrdili poročilo o delu in finančno poročilo zveze za preteklo leto. Bogato kulturno dogajanje v preteklem obdobju je predstavila predsednica zveze Maja Lampret.

Med večje projekte je izpostavila Dneve kulture v občini Ivančna Gorica, gledališki abonma in projekt knjigobežnic, ki se še nadaljuje. Prav tako so v sodelovanju s Festivalom Stična in Občino Ivančna Gorica obeležili »Ta veseli dan kulture«.

Po sprejetju poročil in razrešitvi organov zveze, so sledile volitve predsednika, upravnega odbora, nadzornega odbora in častnega razsodišča. Za novo predsednico so soglasno potrdili Sašo Koleša iz Kulturnega društva Temenica.

Kot je povedala zdaj že nekdanja predsednica Lampretova, je Kolešatova aktivna kulturnica, ki ima dolgoletni staž delovanja v kulturi.

»Njeno aktivno in vsebinsko izjemno bogato delovanje je pustilo že kar nekaj vidnih sledi. Vsekakor je to daleč najboljši predlog in smo bili pri izbiri predsednice enotni«, je še dodala.

Za zaupanje se je zahvalila tudi Saša Koleša, ki si želi dobrega in timskega sodelovanja tudi v prihodnje.

»Odprti smo za nove ideje in si želimo dobrih novih projektov. Bo pa lepo tudi, če ohranimo stare. Naj kultura v občini Ivančna Gorica še naprej cveti«, je povedala novo izvoljena predsednica.

Čestitkam so se pridružili tudi gostje in sicer podžupan Tomaž Smole, v. d. direktorja Zavoda Prijetno domače Matej Šteh in predsednik Odbora za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti, Franc Koželj.

Tekst in fotografija:
Gašper Stopar