Samoodstopljeni predsednik vlade Miro Cerar ne sme več kandidirati

Kdor vsaj malo spremlja politiko, ga takšna poteza s strani Mira Cerarja ni presenetila. Bolj, ko se bližajo volitve, bolj je jasno, da je bil kot predsednik vlade res popolnoma nesposoben.
Zaradi tega so tudi trenja v vladajoči koaliciji vedno večja, celo javnomnenjske ankete nakazujejo na nesposobnost ne samo Mira Cerarja, ampak posledično tudi na njegovo stranko SMC.
In edina rešitev, da bi si Miro Cerar in njegova SMC lahko vsaj malo dvignili politični rating, je bil takšen samoodstop, kot smo mu priča sedaj. Računajo namreč s tem, da bo javnost to njegovo potezo ocenila kot pozitivno dejanje in da bo iz tega dejanja potem na novih volitvah lahko nastopil tudi kot »pošten in načelen politik«, računa pa verjetno tudi s tem, da bodo mediji njega prikazali kot »žrtev«.
A če ima Miro Cerar vsaj p od poštenosti in n od načelnosti, potem nikdar več ne bi smel kandidirati na nobenih volitvah, niti sprejeti ali dobiti kakršnokoli javno funkcijo. In ne samo to, odstopiti bi moral tudi kot predsednik stranke SMC ter se povsem umakniti iz javnega življenja. Pa bo storil to? Stavim, da ne, razen, … Ljudje mu moramo dati jasen signal, da tako slabega predsednika vlade, kot je bil on, res še nismo imeli in da ga v bodoče niti ne želimo več imeti, pa tudi na kakšni drugi javni funkciji ne. In naj se zato umakne, popolnoma, že sedaj.
In če smo res pošteni in odkriti, bi lahko celo zapisali, da bi on moral odstopiti že pred tremi leti in pol oz. da niti ne bi smel prevzeti takšne odgovorne funkcije, kot je predsednik vlade. Vedel je, da je ni sposoben opravljati, ljudje pa tudi vemo, da je bil nastavljen samo zato, da bi se (ponovno) preprečila zmaga SDS-a in da Janez Janša ne bi bil predsednik vlade. »Strici iz ozadja« že vrsto let pripravljajo takšne scenarije, videne na že kar nekaj volitvah.
No, v ozadju se en takšen podoben scenarij očitno pripravlja tudi letos – z imenom Marjan Šarec. Kaj vse so sposobni delati in narediti »strici iz ozadja«, samo, da bi preprečili zmago Janeza Janše… Pa pustimo sedaj Janševo SDS, vprašajmo se rajši, kaj neki sploh želi leva politična opcija pri nas – namesto da bi delali in razmišljali za naprej, se gredo (politični) revanšizem zoper drugače misleče. In mi nazadujemo, tonemo, vedno bolj in bolj.
Pa saj nismo več leta 1945, zbudite se že enkrat, »levaki«  …
S. J.