Smo že zakorakali v drugi mesec leta 2018 in Ovni ter Ovnice, se boste morali v tem tednu soočiti s kar nekaj zadevami – ki pa bodo predvsem finančne narave. V prvi polovici tedna se vam kaže vidik Jupitra v Kozorogu, kar nakazuje na neki način omejeno širjenje. Zatorej ni pravi čas za večje spremembe, kar potrjujejo tudi sledeče karte v vašem tokratnem polaganju. Zdelo se vam bo, kot da morate obvladovati več stvari kakor zmorete in prav je tudi, da obdržite ravnovesje, a hkrati počivajte dovolj. V drugi polovici tedna vam Merkur v Biku prinaša prav posebno obliko sporazumevanja, pri kateri pa ne smete dolgo vztrajati, saj vam ne bo prinesla trajnih (želenih) rezultatov. Bolje je, da poiščete varno zatočišče in počakate, da “nevihta” mine.

Pred vami je čaroben teden! Vse od zabav, preživljanja časa v družbi ljubljenih, harmoničnih odločitev in sreče nasploh. Ponedeljek in torek vam prinašata čas za praznovanje in prav nobenega jasnega vzroka ne potrebujete zato, da bi bili srečni … Preprosto bodite! Merkur v Raku bo poskrbel, da boste s krogom vaše družine in z bližnjimi odlično komunicirali. Sreda in četrtek sta obarvana z nekaj odločitvami, ki jih boste morali sprejeti in prav je, da nehate odlašati, saj se poti pred vami odpirajo. Konec tedna in vikend bo zelo pester, vi pa boste hkrati doživeli pomlajenje, občutek, da ste na pravi poti in vsesplošno obilje.

Nove priložnosti so sedaj na vidiku. S poslušanjem notranjega glasu in vodstva in s kombinacijo zavedanja vaših sposobnosti samouresničevanja in manifestacije, lahko dosežete vse, kar vam srce poželi! Prva polovica tedna vam prinaša skladnost v odnosih, preprosto se boste počutili, da imate vse, kar za zadovoljstvo potrebujete. Če vas bo pa gnalo znotraj vas, da lahko dosežete še več, je prav, da temu klicu sledite. Tema druge polovice tedna sta preobrazba in obnova – stari deli vašega življenja bodo odpadli (in to še veliko hitreje, če boste le to dopustili) in se vam bodo odprla čisto nova vrata v življenju. Ste na prav poti – zaupajte vase!

Venera v Ovnu bo poskrbela, da se boste počutili domače v skoraj vsem, kar boste počeli. Oven je prvo znamenje zodiaka in zato je tudi njegov moto “biti prvi” in ravno tako ste vi lahko prvi pri svojih prizadevanjih katere koli narave. Morda bo pa ravno vaš partner tisti vodilni pri izkazovanju naklonjenosti. V tem tednu, še posebej na sredini lahko pričakujete napredovanje v razmerju, selitev ali začetek skupnega življenja. Bolj se bo teden bližal h koncu, bolj boste tuhtali, če vam je vaš vloženi trud prinesel rezultate, ki jih želite. Čas je, da se ustavite in malce počivate, nič vam ne bo ušlo.

Tema vašega tekočega tedna je “reševanje težav”. S katero koli se boste soočili, je čas, da se tega lotite celostno. Ne pozabite na pozitivno razmišljanje in na solidarnost v odnosih, če so težave čustvene narave. Morda se vas drugi zaradi vaše levje narave izogibajo, ko pokažete svoj pravi obraz? Potem je čas, da nadzorujete svojo moč. Prva polovica tedna vam prinaša zmagoslavje na področju ljubezni – občudovani boste, a tudi vaš izbranec/izbranka bo zahteval/a enako. Dajanje in prejemanje mora biti uravnoteženo. V času druge polovice tedna so na vidiku selitve, potovanja, a z določenim razlogom.

Vaš tedenski vidik je Luna v Strelcu. Luna vlada nagonom, čustvom, spremembam in intuiciji, lahko tudi strahovom. Čas je, da se z njimi spoprimete in naredite nekaj drugače, kot do sedaj, če želite trajnejši uspeh. Utrujeni ste od vseh bojev, a pomislite – se morda zaman borite z neizogibnim? Če je to tako, potem poslušajte svojo intuicijo ali nasvet modrega prijatelja, kako rešiti težave. Sveži vpogled na vaše težave vam bo zelo prav prišel! In ne jemljite preresno vsega – to vam odvzema energijo. Raje se zabavajte, saj to je najboljše zdravilo za stres!

V prvi polovici tedna boste čutili močno željo, da se poženete na nova področja in razširite svoja obzorja zavedanja. Sanje so vam dosegljive, le marljivo morate delati na njih. Naj veselje gori v vas – saj to je glavno gonilo za uspeh kakršnega koli vašega projekta v tem tednu. Druga polovica tedna bo precej zaznamovana s pomembnimi odločitvami v vašem življenju. Iskali boste tudi ravnovesje na vseh področjih. Zelo pomembno je, da pred vsako odločitvijo pretehtate argumente za in proti. Bodite zaenkrat neopredeljeni. Za druge, ki imate v teku postopke na sodišču, se le tem nakazuje pozitiven in pravičen razplet.

Ponedeljek in torek vam prinašata napredovanje, a le pod pogojem trdega dela in vztrajnosti na vaši poti. Največkrat se ta karta nanaša na materialne cilje, a lahko tudi nakazuje situacijo, s katero se že dolgo borite. Torek in sreda bosta zaznamovana s srečo v ljubezni – obstoječa zveza se bo obnovila, je pa karta tudi zelo obetavna za samske, saj lahko v tem tednu spoznate novo osebo in pa tudi za tiste, ki prisegajo, da se nikoli več ne bodo zaljubili. Energije vikenda vam bodo omogočile, da se boste lažje premaknili z mrtve točke in sprejeli modre odločitve.

Preveč delate in se premalo zabavate! Sedaj je čas, da nekaj ukrenete v zvezi s tem. Mučeniška vloga ni rešitev, kar vam v vaših kartah narekuje Saturn v Strelcu. Omejitve, ki vam jih povzroča Saturn in onemogoča znamenju Strelca, da bi se polno izrazil, je treba preseči. Preprosto tako, da se zavestno odločite delovati drugače. Približno v času sredine tedna se bodo dogodki odvijali hitro in vi boste zadovoljni z rezultati. A ob koncu tedna vas zopet čaka nekaj trdega dela, a tokrat bo to delo iz čistega veselja, kar nakazuje Sonce v Škorpijonu. Razširite svoja obzorja, kajti vedno so vam poti za izhod iz težavnega položaja odprte.

Morda ste se znašli zaprti v kletki vaših lastnih muk in temačnih misli ter strahu. Soočiti se morate v tem tednu s svojo senčno stranjo, ki vam onemogoča napredek na vaši poti. Ego vas bo strašil le tako dolgo, kolikor mu boste dopustili. Seveda je pa to lažje reči, kot narediti in če boste vseeno zavestno stali na mrtvi točki, se ne bo nič spremenilo. Teden bo na splošno precej čustveno obarvan, a pazite, da vas ravno to (ljubezenske težave) ne vleče v destruktivno in nezdravo obnašanje.

Astrološki vidik za tekoči teden je Luna v Tehtnici. Luna je planet notranjega delovanja in čustev, v kombinaciji s Tehtnico pa lahko prinaša težje odločitve ali strah pred ukrepanjem. Otresite se občutka krivde in vsakovrstne težave rešujte s sočutjem do drugih in predvsem do sebe. Stvari in okoliščine morate ugledati v svoji pravi luči – takšne, kot so v resnici, in ne takšnih, kakor bi si vi želeli. Sprva zna to biti malce težko, a vedite, da brez vloženega truda in vpogleda ni napredka. Ničesar ni, kar bi se morali bati, le osredotočite se tokrat na eno samo stvar (pa naj bo karkoli), ki jo želite opraviti. Zatem sledite svojemu notranjemu vodstvu (Luna) kar vam bo prineslo harmonično pol dalje (Tehtnica).

Veliko energije planeta Marsa v tem tednu bo poskrbelo za zelo energično vzdušje, a pazite, kako razpolagate z energijo. Ni pametno biti nastrojen in prepirljiv, še manj namerno zadajati rane drugim ljudem zaradi lastnih notranjih trenj. Osredotočite se na vzorce pri sebi, ki ne delujejo in se nato odpovejte “odpadnim delom” vašega načina razmišljanja. Z vidika Škorpijona v vaših kartah, prihaja čas, ko boste morali pogledati navznoter in tudi skozi določeno preobrazbo (na kateri se morda prav zdaj že nahajate). Ko bo teden mimo, boste veseli za vse njegove izkušnje, ki jih je prinesel – dobre in slabe.